TW
0

Autofitxa
L'equip d'educació i interpretació ambiental del Parc natural de s'Albufera des Grau està format per na Júlia Álvarez i Begoña Rodríguez. Les dues vam estudiar Biologia i fa més de 10 anys que feim feina per Espais de Natura Balear.

El Parc Natural de s'Albufera des Grau manté una activitat tot l'any oberta al públic, en què consisteix?
A més de les activitats entre setmana amb els centres educatius, i les activitats estiuenques dirigides tant a la població local com al turisme, els caps de setmana durant tot l'any realitzem el que anomenem l'agenda d'activitats. Són activitats diverses, de temes relacionats amb el medi natural en general, per conèixer i gaudir el Parc Natural des de diferents perspectives, i obertes a tothom. El ventall d'activitats que es poden fer és molt divers, des de xerrades, excussions, tallers, contacontes...

Per aquest mes de novembre quines activitats hi ha programades?
Per dia 10 tenim "S'Albufera, la gestió de l'aigua", una xerrada amb visita a les comportes a càrrec del tècnic del parc, Ricard Borràs, on s'explicarà el funcionament del sistema de comportes, i aspectes relacionats amb s'Albufera com els estacionals de la llacuna, els paràmetres fisicoquímics i les implicacions ecològiques d'aquests. I la següent activitat, que té una durada de dos matins, és "La farmaciola casolana", a càrrec de Marc Moll, en la que coneixerem les plantes més importants des del punt de vista dels remeis casolans i les tècniques per elaborar-los.

Què cal fer per inscriure's a l'activitat que cadascú li interessi més?
La informació de les activitats la podeu consultar al Facebook, i per apuntar-se només cal telefonat al Parc Natural, 971 35 63 02 i 609 60 12 49. També hi ha la possibilitat de facilitar-nos el correu-e i rebre la informació de les activitats.

Quina és la finalitat del programa dirigit al públic del Parc Natural?
Doncs, per una banda que molta gent que fa anys que no visita el Parc el redescobreixi des de nous punts de vista. Volem també possibilitar a la gent conèixer, realitzar activitats, i visitar zones, que sovint són poc accessibles per a ells. El mes passat, per exemple, vam visitar casetes d'abelles, cada any fem observació d'aus a Mongofre Nou, entre moltes altres propostes.