Assistents. El públic va omplir la sala d’actes del Consell per escoltar la lliçó inaugural - Paco Sturla

TW
0

La Universitat Oberta per a Majors va iniciar ahir un nou curs amb la sessió inaugural que va tenir lloc a la seu del Consell, amb la ponència de Perfecto Cuadrado, el catedràtic de Filologia Gallega i Portuguesa del departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat de les Illes Balears.

L'acte d'ahir va servir per presentar el nou curs als menorquins i per animar-los a participar en aquesta iniciativa que no pretén res més que "obrir la porta de la Universitat a les persones majors", com a fórmula per facilitar l'accés a una formació continuada i independentment de l'edat. Amb aquestes paraules ho explicava la directora de la UOM, Carme Orte, als assistents a l'acte, a l'hora que recordava que encara és obert el període d'inscripcions.

El programa d'enguany està format per deu matèries o cursos que sumen un total de 50 hores lectives. En el programa hi figuren temes com l'arquitectura barroca a Menorca, una antologia de la sarsuela i els mestres menorquins, sobre plantes autòctones o sobre la figura d'Albert Camus i la seva ascendència menorquina. També n'hi ha per conèixer expedicions científiques a l'Antàrtida i d'altres relacionades amb les matemàtiques o amb l'educació plàstica. Totes elles seran impartides per professors de l'Illa o de la UIB i inclouen un apartat pràctic.

Els cursos s'oferiran, de 17 a 19 hores a Alaior (els dilluns i dimecres), Ciutadella (dimarts i dijous) i Maó (dimecres i divendres). Els requisits per a participar-hi són tenir almenys 50 anys o estar prejubilat, i tenir cursats, com a mínim, estudis primaris o equivalents. El preu de la inscripció és de 55 euros. El curs passat van participar a la UOM un total de 135 persones.