TW
0

Autofitxa
Sóc n'Eva Moll, tenc 30 anys, sóc de Ciutadella i tenc una filla de 2 anys que es diu Naila. Des de fa uns anys tenc una botiga de roba, i també faig feina un bar del port. Entre les meves aficions hi ha la fotografia, les motos, llegir i tot tipus de manualitats. També sóc estudiant de Turisme. Ara estic col·laborant per recollir doblers per fer una escola a Kenya per a fillets orfes amb Sida.

Com a fotògrafa està impulsant una iniciativa per construir una escola a Kenya...
Sí, és per un projecte d'un amic meu, Andrea, d'Oristano, que des de fa un any viu a Kenya. És per fer una escola al poble de Nanyuki, per a fillets i filletes orfes que estan contagiats amb el VIH. Tenien uns doblers per construir-la, però els van haver d'utilitzar per a la compra d'aliments i el projecte no es va poder fer. Per això, intento recollir diners per aquesta causa, implicant més gent i que cada u ajudi amb el que sapi i pugui fer. Ara hi ha una iniciativa relacionada am la fotografia. Més endavant farem un concert també.

En que consisteix aquesta iniciativa fotogràfica?
És un 'tour' fotogràfic que es farà dia 6 de desembre (o dia 8 en cas que el temps no ens ho deixés fer el dia fixat). La idea és que s'hi apuntin fillets, i comptam amb la col·laboració de diversos fotògrafs. Els participants hauran d'anar a diferents indrets de Ciutadella, que és on hi haurà cada fotògraf. Allà faran unes fotos a cada fillet, de manera que quan acabin el 'tour' cada un tengui un 'book' de fotos. Se li passaran les fotos en un cd.

Quants fotògrafs hi participen?
De moment són uns vuit, però espero que encara se n'hi sumin alguns més. Així podrem posar més punts i es faran més fotos.

Com ho han de fer els interessats per poder participar, ajudar i endur-se aquest 'book' a casa?
S'ha de fer un ingrés de 12 euros per cada fillet, al nombre de compte 0061 0185 98 0096550216. Amb el resguard, entregarem unes instruccions, amb els horaris i els punts per on han de passar per fer-se les fotos. Per tenir més informació es poden dirigir a la meva botiga, Modimel·la, al Carrer Carnisseria. Una vegada fet el 'tour', també allà es distribuiran les fotos als participants, passats uns dies. No s'ha de pagar res més.

En quins indrets es faran les fotos?
Encara n'hem de concretar uns quants. Un d'ells és el jardí de La Margarete, i també volem demanar per fer-ne al claustre del Seminari. Espais estètics i emblemàtics.

En qualsevol cas, és per una bona causa...
Sí. Se'n beneficiaran moltes persones. L'escola, en principi, podria donar cobertura a un grup de 25 o 30 fillets. Però n'hi ha molts més. Entre un 20 i un 30 per cent de la població està infectada amb el VIH, és moltíssima gent, té un índex molt elevat. N'Andrea és educador social, i treballa allà fent cursos de conscienciació i prevenció, fent explicacions sobre medicaments i sobre com aconseguir-ne. I també fan molta incidència en l'educació, per evitar noves infeccions.