TW
0

Autofitxa
Sóc en Cristóbal Torrent, tenc 45 anys, sóc de Maó i estic casat amb na Carmen Villalonga. Faig feina d'electricista, i entre les meves aficions hi ha la música, un món en el qual vaig començar d'al·lot. Sé tocar el piano, i he estat director del cor del Centre Cultural d'Alaior i d'altres de Deixem Lo Dol. Ara sóc el director de la Coral Aires de Menorca, un càrrec que tingut en quatre etapes diferents, la primera el 1995. Ara estem preparant les quatre actuacions que farem del Concert de Nadal.

Com s'organitza el funcionament d'aquesta coral del Centre de Persones Majors del Consell?
Aquí assajam un parell de dies per setmana, els dimarts i els dijous, però ens trobam més dies en funció de si hem de preparar qualque concert.

Supòs que és important la implicació dels membres de la coral.
Sí, i la gent està molt predisposada. És important, perquè no és fàcil, molts d'ells no havien cantat mai. És important que venguin als assajos, encara que és mal de fer que venguin tots.

L'esforç hi és...
Sí, no són professionals, però dins les seves possibilitats ho fan molt bé. Ningú sap música, tots canten d'oïda, i és més complicat a l'hora d'agafar les veus.

Quin tipus de cançons canten?
Són cançons menorquines, algunes sarsueles, havaneres.

I com és el programa que preparen per Nadal?
Tenim un repertori amb unes quantes cançons, com l'"Himne de Menorca", "Si fóssim gavines" o "Al pie de tu ventana", i també nadales, com "El bon Jesuset", "Navidades blancas", "El tamborilero" o "Noche de paz".

On actuaran?
Dissabte serem al Claustre del Carme, a partir de les 12 del migdia, i dijous dia 20, a les 19.30 hores, participarem a la Trobada de Corals a l'Església de Santa Maria. Dia 22 actuarem al Geriàtric a les 17 hores, i també cantarem al Convent de les Concepcionistes, el mateix dia a les 19.45 hores.