TW
0

El vent, el fred i els núvols no van poder impedir que Ciutadella es convertís ahir migdia en epicentre insular dels actes institucionals i del bullici festiu i popular.

Després dels tradicionals Tres Tocs, milers de persones desafiaren el fred i visitaren la fira a Sa Contramurada i el mercat típic de la plaça Sant Antoni. Els firaires, tant menorquins com de fora de l'Illa, es mostraven optimistes amb les vendes, tot i que la fira encara es podrà visitar durant el cap de setmana. El públic aprofità per tastar i adquirir productes típics i d'artesania o bé esbadalir-se amb la diversitat expositiva. Destacà l'afluència de visitants d'altres pobles de l'Illa, que es van voler sumar a l'activitat festiva amb l'atracció de l'acte dels Tres Tocs.

La multitud es concentrà en el tram entre la plaça de Ses Palmeres i la plaça de Sant Antoni, on un any més el mercat tradicional convocà la gernació. Les parades oferiren els típics dàtils, confitats o naturals, i les taronges; els aliments associats a la vida eremita del sant. També hi va haver les parades del Col·lectiu Folklòric Ciutadella i d'altres entitats, amb l'acompanyament de la música i els balls del Grup Folklòric Sant Isidre.

El centre d'atenció del mercat va ser el porc de la rifa a benefici del l'Hospital Municipal. Es van aconseguir vendre quasi totes les butlletes del sorteig, amb la qual cosa es van recaptar prop de 2.000 euros que es destinaran a les persones majors residents al geriàtric. El guanyador del porcell va ser Siscu Faner Salord, amb la butlleta nombre 143.

Després de la processó, les autoritats també visitaren el mercat i acudiren a l'Hospital, on van ser convidades a la tradicional escudella de brou. L'ambient popular es va estendre pels bars i restaurants de la ciutat en l'hora de l'aperitiu, i les felicitats s'escamparen per a tots els Tonis i les Tònies.