Reforma. L’església de Sant Francesc, situada a una raconada de la Plaça des Born - Paco Sturla

TW
0

Dues propostes opten al Premi Amorós de reforma o rehabilitació arquitectònica d'edificis del nucli antic de Ciutadella. El termini per presentar candidatures acabà ahir migdia.

La reforma de l'Església de Sant Francesc, presentada pel Bisbat de Menorca, i la de Can Saura de la placeta del Roser (coneguda també com a Can Saura des racó), propietat de Paulín Amorós i presentada per la Societat Històrico-arqueològica Martí i Bella, han estat les dues úniques propostes presentades, ambdues en la modalitat de rehabilitació d'interiors.

Ara caldrà que la documentació sigui revisada pel jurat, que és format pels mateixos membres de la Comissió de Patrimoni i que es reuniran el 21 de febrer per determinar l'obra guanyadora.

El premi consistirà en un diploma acreditatiu i l'import equivalent al total pagat de l'ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) fins un màxim de 1.000 euros, en el cas de façanes, i un màxim de 2.000 euros en obres integrals, que contemplen les reformes interiors integrals o parcials. El guardó serà lliurat a la sessió plenària extraordinària del 9 de Juliol.

En el cas de l'Església de Sant Francesc, la proposta l'ha presentada la mateixa propietat, o sigui el Bisbat de Menorca. Pel que fa a Can Saura de la placeta del Roser, la proposta de la "Martí i Bella" ha hagut d'obtenir el vist i plau del propietari Paulín Amorós.

L'Ajuntament de Ciutadella va instaurar el Premi Amorós d'edificis a darreries de l'any passat i consisteix en guardonar, fomentar i valorar la conservació i preservació de l'arquitectura del nucli històric de la ciutat, però també les reformes parcials o integrals dels seus interiors. El nom del premi és en reconeixement a la nissaga dels Amorós que tant influïren en el disseny arquitectònic de la ciutat durant els segles XVII i XVIII.

Les obres havien de ser finalitzades dins l'any natural de 2012. L'Ajuntament preveu convocar la segona edició del premi a finals d'aquest 2013.