TW
0

Els actes previstos per ahir diumenge per concloure la XXVI Fira de la Perdiu de Menorca, que es va iniciar dissabte al Recinte Firal des Mercadal, van quedar suspesos per mor del mal temps imperant a l'Illa. Les fortes ràfegues de vent i el fred gèlid, especialment intens ahir, van fer als organitzadors optar per paralitzar tots els actes previstos. Tan sols es va poder concloure el dissabte el concurs de galls i gallines de raça menorquina, la mostra del recorregut de caça i l'exhibició de falconeria.

Cristòfol Gomila, coordinador general de l'organització i alhora president de l'Associació de Perdigoters de Menorca, explicà ahir a aquests diari que "era impossible poder seguir les activitats. El fort vent i el fred feien insuportable l'estada i vam haver de suspendre tots els actes".

Gomila manifestà que la intenció ara "es concloure les activitats de la Fira el proper diumenge dia 10, encara que sembla que la informació del temps preveu encarar vent i fred. Estarem pendents. Si no fos possible, quedaria ajornat per al diumenge dia 17".

Un dels handicaps d'aquests ajornaments "és que les perdius solen tenir un període de zel, i per tant de cant, d'unes sis setmanes, i potser quan es realitzi el concurs algunes perdius ja no s'exhibeixin amb la naturalitat pròpia d'una perdiu en zel".

Les activitats que resten pendents per completar la XXVI edició de la Fira de la Perdiu són, el concurs de perdius, l'exhibició de caça, tant la de "conill amb fura" com la de "caça de coll amb filats", a més de l'exhibició de caça pràctica.

Aquesta darrera demostració és amb un ca i serà possible si el campió balear, el mallorquí Joan Capó, es pot traslladar en dates pròximes a Menorca. Restaria pendent per oferir un passi de vídeo de la història de les 25 edicions anteriors i la demostració de les diferents sistemes de caça tradicional antiga (totes elles prohibides en l'actualitat per les diferents legislacions nacionals i autonòmiques). El dissabte, tot i el mal temps, el Recinte Firal des Mercadal va comptar amb un assistència acceptable.

Concurs de galls i gallines

Ahir diumenge, i abans de suspendre les activitats, l'organització va poder lliurar els premis als guanyadors del concurs de galls i gallines de raça menorquina, que són els següents: en la modalitat de gall, el primer premi va ser per a Antoni Orfila, el segon per a Antoni Genestar i el tercer per a Sebastià Pons. Pel que fa a la modalitat de gallina, el vencedor va ser Antoni Genestar, el segon lloc per Joan Caules i en tercera posició es classificà Ricardo Busutil.

Cal indicar que aquesta edició ha estat la que més concursant ha tingut de les 26 edicions. S'inscrigueren un total de 52 galls i gallines menorquines, i també 58 exemplars de coloms i gallines d'altres races.

Al lliurament de premis hi assistiren el conseller Fernando Villalonga i el batle des Mercadal, Francesc Ametller.