TW
0

La Parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Ciutadella organitza el VI Viacrucis Itinerant, que tindrà sortida d'aquesta església el proper dia 15, a les 20.30 hores.
Segons els organitzadors, aquesta proposta de pregària va arrelar molt prest des de que es va proposar i, des de llavors, cada any arreplega a un nombre important de creients que es sumen a la celebració, que sempre té lloc el divendres abans del Diumenge de Rams. Només l'any passat van ser més de 125 persones les que participaren en el Viacrucis Itinerant.

Per enguany, el recorregut previst començarà a la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret, on hi haurà la introducció i les tres primeres estacions. Seguidament, al Santuari de Maria Auxiliadora s'hi faran les quatre estacions següents. Una vegada acabades, s'anirà al Monestir de Santa Clata per fer-hi quatre estacions més, i després es finalitzarà a l'església del Centre Catequístic Sant Miquel, on es celebrarà l'estació quinzena de la resurrecció, "perquè el camí de la Creu no pot acabar en ella, sinó que s'ha d'arribar a la vida nova que ressorgeix de la Pasqua", segons expliquen els organitzadors.

Durant el Via Crucis, mentre es vagi d'una església a l'altra, tindrà lloc el silenci i la reflexió a les preguntes proposades, referides a les estacions escoltades, com a guia per al creixement espiritual. Les persones que es vulguin sumar al Via Crucis Itinerant poden fer el recorregut complert o fer-ne una part.

En cada una de les esglésies on tindran lloc les aturades hi haurà una mateixa ambientació de ciris i música ("Bonum est confidere in dominum, bonu sperare in dominum") escollida del repertori de cants de Taizé, que sempre ajuden a la pregària tant personal com comunitària. Segons els organitzadors, "l'escolta atenta de les cites i reflexions durant el Via Crucis Itinerant ajuda a preparar molt millor les celebracions de Setmana Santa que estam a punt de començar i a viure amb plenitud la Resurrecció".