TW
0

El musical familiar "En Pau, es mussol" arriba aquest diumenge al Teatre Principal de Maó, en una actuació en benefici de l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears (ASPANOB).

La representació tindrà lloc a partir de les 18 hores, i arriba a l'escenari maonès després d'haver passat pel Teatre de Calós de Ciutadella, els dies 16, 17 i 18 de novembre, i també per la Sala Multifuncional des Mercadal, el 26 de gener.

En aquest muntatge hi participen 21 actors d'edats compreses entre els 12 i els 20 anys, i que són membres de la secció DOSA del Club de Gent Jove de Calós. A més, hi participen 9 músics, alumnes de Cristina Álvarez, la directora musical i autora de les composicions d'aquesta obra.

Per altra banda, la responsable de les coreografies és la professora de ball Miryam Aznar, mentre que l'adaptació per a teatre de l'obra i la direcció escènica va a càrrec de Miquel Pau Fullana.

Un conte basat en fets reals
Com explica Fullana, aquesta obra parteix del conte "En Pau, es mussol", de la mallorquina Maria Cristina Jorquera, basat en uns fets reals i que també es va fer en benefici d'ASPANOB.

El director escènic destaca que l'obra és per a tota la família, i que al contrari del que pugui semblar, està feta des del punt de vista més positiu. Així, els actors es fiquen en la pell de diferents animals, moixos, cans, conills, gallines, o també floretes. I el protagonista és en Pau, el mussol, l'alegria del poble, el més divertit de tots els amics, la diversió garantida. Un dia, l'animaló es posa malalt, i li expliquen que existeix un xarop màgic, però que per trobar-lo haurà de viatjar lluny de casa.

Les ganes per curar-se fan que en Pau emprengui un camí, una aventura explicada d'una manera divertida perquè els més petits puguin comprendre el missatge. Tot, en un context ple de música i balls.

Aquesta representació arriba amb l'estaló de l'Ajuntament de Maó i de la Fundació Teatre Principal.