TW
0

autofitxa
Sóc en Jaume Martí Llabrés, tenc 36 anys, sóc de Maó i tenc dos fills, Rosario, de 6 anys, i Adrià, de 3. La meva parella és Ana Isabel Galiano, i junts regentem un bar des de fa pocs mesos. Abans havia fet feina de comercial i de repartidor. En el meu temps lliure m'agrada estar amb els meus fills, i sonar amb la banda de tambors i cornetes de la Confraria del Sepulcre. També m'agrada llegir.

Fa poc temps que regenten aquest local...
Sí, fa sis mesos, des del mes de novembre.

Com va sorgir l'oportunitat?
L'idea va sorgir perquè tant a la meva parella com a mi se'ns havia acabat l'atur. Vam veure que havíem de fer qualque cosa, perquè tenim dos fillets. Va ser quan vam veure aquest local a l'Avinguda Josep Maria Quadrado, que estava per llogar. Vam demanar i ens vam decidir.

És complicat obrir un negoci?
Sí, és difícil, perquè amb la crisi la gent va molt justa de doblers. Però no ens queixam. De moment va bé, la gent ens accepta bé. Tenim uns preus raonables, que estan bé, i això estira bastant.

Què és el més difícil a l'hora d'iniciar una activitat com aquesta?
El més complicat és el tema econòmic, perquè et demanen un aval, has de demanar un permís. Has de sol·licitar un préstec, i els bancs t'ajuden però també et posen traves. Quant a la resta, sobre els proveïdors i les altres coses, no hi ha cap problema. El més complicat és aconseguir els doblers per poder muntar el negoci. Noltros ho hem hagut de fer entre ajuts de familiars i els bancs.

Quan ets a l'atur, o et mous o et quedes pitjor...
Exactament. Noltros érem a l'atur, i tancat a casa la feina no entra, i els doblers tampoc. Per això vam decidir muntar aquest bar.

I a més amb un bon balanç.
Sí, el balanç és positiu. Al començament vam començar un poc fluixos. Gener i febrer van ser fatals, perquè entre Nadal i Reis tothom anava molt escurat. Però ara, amb el bon temps, i amb la terrasseta que tenim, esperam que anirà millor.

Què hi troba aquí el client?
Feim tapes, entrepans, pizzes, hamburgueses, plats combinats. És una cafeteria, i no podem fer dinars, no podem oferir menús.