Vidal. Va ser coordinador científic de l’IME durant més de 25 anys - Arxiu

TW
0

El plenari del Consell insular va aprovar ahir per unanimitat la concessió del Premi Maria Lluïsa Serra, a títol pòstum, al físic recentment desaparegut Josep Miquel Vidal (1939-2013). El guardó serà lliurat en un acte que es celebrarà el pròxim dia 31 de maig, a les 19 hores, a la sala de plens del Consell, en el marc de les X Jornades de Patrimoni Històric.

La sessió plenària va ratificar per la via d'urgència la proposta d'acord adoptada pel Departament de Cultura del passat dia 14 de maig, en què es va proposar la concessió del guardó a Josep Miquel Vidal per "haver-se distingit per la seva trajectòria a favor de la creació cultural vinculada a l'illa de Menorca, especialment com a coordinador científic de l'IME durant més de 25 anys i com a fundador de l'Enciclopèdia de Menorca". La consellera de Cultura Maruja Baíllo també va assenyalar ahir que Vidal va publicar llibres d'història de la ciència i de la medicina, a més de nombrosos articles en revistes especialitzades i de divulgació.

Per altra banda, Baíllo va demanar disculpes per no haver-se tramitat als partits de l'oposició l'acta de la Comissió tècnica assessora en matèria de patrimoni històric, en la que es recollia la proposta de concessió del Premi Maria Lluïsa Serra, davant la queixa per desconeixement expressada per la portaveu del PSM Maite Salord, tot i que, juntament amb el portaveu del PSOE Joan Marquès, va recolzar la proposta de l'equip de govern.

Propostes

Altres propostes que el Consell ha rebut de diferents entitats han estat Ponç Pons, Guillermo Pons Coll, "Martí i Bella", Àngel Mifsud, Antoni Picó, Florenci Sastre, Comissió de Patrimoni Santa Eulàlia, Luis Alejandre, Orfeón Mahonés i Amics de l'Illa de l'Hospital.