Autor. Oscar Barber creà la web el 2004 per iniciativa pròpia i ha anat millorant els continguts i el disseny - Paco Sturla

TW
0

Santjoanweb.com és la pàgina web més complerta sobre la festa. La ideà Oscar Barber (Ciutadella, 1979) i la posà en marxa el 2004, després d'adonar-se de la inexistència a internet d'una pàgina específica sobre les festes de Sant Joan. Des de llavors, el portal ha anat millorant en continguts i disseny, amb tant d'èxit que quan un posa "Sant Joan" al cercador la primera referència que apareix és la web d'Oscar Barber.

Santjoanweb.com és capdavantera en oferir la informació santjoanera d'actualitat. Per açò, tant l'any passat com enguany, la web ofereix les notícies relacionades amb Sant Joan que cada dia publica el diari "Menorca". A més, si el lector accedeix al portal de "Es Diari", menorca.info, té la possibilitat d'accedir directament a la web d'Oscar Barber clicant la imatge de la bandera de Sant Joan. Aquesta sintonia entre ambdós portals facilita, tant a la gent que viu fora de Menorca com als propis menorquins i ciutadellencs, estar al corrent de la informació santjoanera. Per açò el lema escollit per Oscar Barber per la seva web és "Fer festa des d'internet".

La novetat enguany és que l'autor de la pàgina oferirà informació i fotografies instantànies de la festa a través de twitter i facebook, uns missatges que també es difondran a través de les xarxes socials del diari "Menorca". A través de facebook.com/santjoanweb (3.000 seguidors) i twitter.com/santjoanweb (1.000 followers) els usuaris podran disposar d'informació a l'instant sobre el desenvolupament i imatges de la festa. Així per exemple, Oscar Barber, va difondre una foto des Be en la vetlla que tot d'una despertà l'atenció dels usuaris de les xarxes socials.

Ahir mateix va difondre una fotografia de la bandera de Sant Joan a la casa del caixer casat, just acabada de penjar a les 6.15 hores. Açò només ho pot fer un santjoaner de veres, com Oscar Barber, qui amb la seva companya Roser Casasnovas, li encanta seguir les festes des del principi fins el final. A l'autor de santjoanweb.com li agrada anar fent twits mentre viu la festa i convida a la gent a twitejar a través del hashtag #santjoan o bé @santjoanweb per ampliar i compartir la informació i fotografies de la festa. Oscar Barber diu que enguany viurà més intensament les festes, pensant que l'any qui ve les haurà de viure amb més pausa, ja com a pare.

Divulgar i compartir el que vegi de Sant Joan a través del mòbil no li és cap problema, ni tampoc ho veu com una obsessió. Simplement ho entén com una forma de compartir la festa amb la resta del món a través d'internet i les xarxes socials. Dimecres mateix, va penjar a santjoanweb.com un vídeo fet per ell dels Jocs des Pla de l'any passat, amb la inclusió de les recomanacions de l'Ajuntament sobre un comportament amb seny. Ha tingut 500 reproduccions. La repercussió és evident, tot i que no té cap ajuda pública o privada. Oscar Barber contínuament intenta millorar els continguts. Com a novetat, posant el hashtag santjoan2013_ciutadella, la gent pot aportar fotos personals de Sant Joan fetes amb Instagram que queden penjades a la web.

Es nota que el portal està fet des de l'estima i el respecte per la festa, i es nota perquè Oscar Barber prové d'una família arrelada a Sant Joan que li ha sabut transmetre.