Reunió. Junta de Caixers Senyors - Jaume Fiol

TW
0

La Junta de Caixers Senyors va decidir anit que el caixer senyor per al bienni 2014-2015 serà Francisco Borja Morgades de Olivar, de la casa de Cas Baró, qui agafarà el relleu a la família De Olivar Despujol, que ha estat l'encarregada de presidir les festes de Sant Joan durant els dos darrers anys.

La decisió es va prendre prop de la mitjanit, en el transcurs de la reunió que va tenir lloc a la casa De Olivar de davant l'Església. Allà s'hi van trobar representants de les diferents cases nobiliàries de Ciutadella per tal d'escollir el proper caixer senyor, a més de tractar diversos temes relacionats amb les festes, tot fent un balanç del que han estat les festes que tot just s'acaben de donar per acabades.

Al damunt de la taula hi havia el nom de diversos candidats, entre ells Gabriel de Olivar Ripoll, fill de Gabriel de Olivar Oliver; el fill de Gabriel Squella; o també el nét major de Cas Duc. Finalment, però, l'escollit ha estat el nebot del Baró de Lluriach.

L'elecció es va fer tenint en compte diversos factors, un d'ells disposar de casa senyorial. En aquest cas, el palau està ubicat al carrer de Santa Clara, en ple centre històric.

Dades
Francisco Borja Morgades de Olivar és fill de María Teresa de Olivar Ordis, la germana de José María, l'actual baró de Lluriach i oncle de l'elegit.

Morgades de Olivar té 38 anys i és notari a la ciutat barcelonina de Manresa. Té tres germans, i ha estat el candidat proposat pel baró de Lluriach.

El caixer noble del proper bienni és descendent directe de José María de Olivar Canet (la mare de Borja Morgades n'era neboda), que va morir l'any passat, que havia estat fundador de la Junta Municipal de les Festes de Sant Joan i que havia estat caixer senyor l'any 1951, en representació de Juan Pedro Soto Domecq, duc d'Almenara Alta.

L'actual Baró de Lluriach va ser caixer senyor durant el bienni 1974-1975 i la darrera vegada que un membre de la família va sortir a la qualcada va ser els anys 2002-2003, quan presidí les festes el cosí de José María de Olivar Ordis i fill de Gabriel de Olivar Canet, Gabriel de Olivar Oliver, que és alhora cosí de l'actual Baró de Lluriach.