activitats refrescants. El joc des Capellet, la travessada al port nedant, el teatre i les actuacions musicals van fer de la nit de Sant Pere una gran jornada de festa - Gemma Andreu

TW
0

Els esquitxos salats procedents de l'aigua del port de Maó van refrescar una tarda de festa. La celebració de Sant Pere es va traslladar ahir a la zona de s'Hort Nou on el públic va poder gaudir d'ambient i molta diversió.

La jornada va arrencar amb una demostració de vela llatina que convertí l'indret en una postal.
Els més ansiosos esperaven que comencés la jornada per aconseguir el repte de tocar el capellet. Els dubtes arribaren quan veieren empastifar el tronc, d'uns sis metres de llargària, de sabó perquè relliscassin.

Els tres participants ho intentaren nombroses ocasions fins que Bàrbara Vidal Linares, de 16 anys, ho aconseguí. Miguel Ángel Medrano, de nou anys i Gaspar Linares es quedaren a les portes del capellet. Vidal Linares assegurava estar "molt contenta" perquè es un joc "molt complicat, patina massa i al final del tronc es mou tant que et fa caure".

Acabat aquest joc, onze atrevits es muntaren en una barcassa per travessar el port nedant fins s'Hort Nou, una activitat que cada any organitza el Club de Natació de Maó. La travessada infantil fou la primera en celebrar-se. Els 300 metres de recorregut es feren llargs i complicats pels tres nedadors, però Saúl Torres hi posà empenta i il·lusió i aconseguí fer la travessada amb el menor temps, 3,22 minuts. Miguel Ángel Medrano es va retirar per la dificultat de la travessa.

Els adults tenien al seu davant uns 400 metres de recorregut. Els vuit participants van llençar-se a l'aigua i el més veloç, Josua Torres, i germà de Saúl Torres, es va fer amb el primer guardó amb un temps de 2,22. Marc Camps fou el segon, amb molt poca diferència, ni un segon.

Després de la jornada els pares i mares de l'escoleta Es Busquerets animaren el públic infantil amb la representació d'"El nas d'en Tito".
I la nit s'omplí de música. Primer fou la banda de Maó qui brindà conegudes melodies festives. Arrencà amb "Borosko" per oferir, a més a més, "Es Mahón", "Paquito Chocolatero", o "Sa Caseta", entre altres.

La música marinera tampoc hi va faltar. "Es Llambre" i "Es Bastió de s'Illa" posaren la nota a una nit de festa al port mentre les tres cases regionals de Menorca -andalusa, asturiana i catalana- omplien la jornada amb l'aroma de la tradició.