Curses. Els genets i els seus cavalls van protagonitzar les dotze corregudes, unes més disputades que altres, enmig dels aplaudiments dels presents - Gemma Andreu

TW
0

Les festes de Sant Jaume 2013 van quedar clausurades quan passaven uns vint minuts de les nou del vespre, quan la fabiolera, Cristina Fullana, va sonar el darrer toc de fabiol des del mig de la plaça.

Els cavalls entraren a l'Esplanada uns minuts abans. El caixer fadrí va retornar la bandera al Consistori, i la fabiolera es va situar al mig de la plaça. Al costat seu s'hi van col·locar els membres de la Junta de Caixers, tret del caixer batle i sa capellana, que eren a la porta de les Cases Consistorials, i del caixer pagès, aprop d'ells dos. La resta de cavallers van formar un cercle entorn a la fabiolera.

Després de la darrera tonada, la quarantena de cavallers, tots des Castell, que eren a l'Esplanada van passar davant el batle i el caixer capellà, per acomiadar-se amb un bot, entre els aplaudiments del públic. Per acabar, Lluís Camps i Joan Miquel Sastre van sortir al a la plaça, per felicitar-se i donar per acabades les festes amb els darrers bots.

Corregudes

Una hora abans s'havien fet les corregudes al Carrer des Port. Els voluntaris de Protecció Civil s'encarregaren d'advertir del pas dels cavalls i de mantenir el passadís. En total es van fer 12 curses, la darrera d'elles protagonitzada pel caixer batle i el caixer capellà. L'acte es va desenvolupar sense problemes.

Unes festes molt positives, amb poques incidències

El segon dia de festa va ser encara millor que el primer. Dimecres, finalment, la Creu Roja va haver de realitzar 19 intervencions, totes elles per qüestions menors i que no van requerir de trasllats a centres hospitalaris. Mentre, durant el matí d'ahir es van comptabilitzar 7 assistències, totes, també, de caràcter lleu.

Durant el capvespre, per a les corregudes al carrer des Port, es va preparar un dispositiu amb una UVI mòbil i personal tant de la Creu Roja com de Protecció Civil, pel risc d'un acte amb un nombrós públic i uns cavalls que galopen sobre l'asfalt. Però tot va anar bé i no es van produir incidents. Només mencionar la caiguda d'un jove caixer, quan ja havia acabat la seva cursa, però que no va tenir conseqüències, podent tornar a muntar tot d'una.