Jan Pons Coll - j.p.

TW
0

Autofitxa
Sóc en Jan Pons, tenc 13 anys i sóc de Ferreries, encara que visc a Barcelona, amb els meus pares, Joan Pons i Antònia Coll. Ara he fet primer d'ESO a l'institut Jaume Balmés, i en aquests moments sóc a Menorca, on vinc sempre que tinc vacances. Ja fa un temps que em vaig apassionar pel món de la ràdio. A poc a poc vaig anar veient que es podien crear emissores per internet, i ja des de fa un temps he creat Miuniversalfm amb un amic.

Com surt la idea de crear una ràdio per internet?
El món de la ràdio em va començar a agradar fa un temps, quan vaig començar a escoltar més emissores. Em va anar interessant més tot el que envolta la ràdio, i vaig anar mirant per internet. Allà vaig veure que es podien crear emissores per internet, i a partir d'aquí vaig començar a descobrir tot aquest món, primer va ser tot sol, i després amb un amic, en Víctor García.

Què fa falta per crear una ràdio per internet?

Només fa falta un equip. Has de poder tenir la música que vols emetre, i com que no pagues ni la freqüència, va bé. Jo utilitzo el meu ordinador, a la meva habitació. També puc emetre a través del mòbil. Per ara només es pot escoltar per internet, perquè no tenim pressupost, però ens agradaria tenir freqüència. A més, és una emissora sense ànim de lucre, la publicitat que tenim és gratuïta, i nosaltres tampoc cobrem. Ho fem perquè ens agrada el món de la ràdio, i volem que la gent pugui gaudir igual com ho fem nosaltres.

I l'han creada entre dos?
L'hem creada amb en Víctor, amb la idea de posar música i notícies. Per ara és un informatiu nacional, però prest volem fer una edició sobre Menorca, perquè ens puguin sentir els menorquins de tot el món, emetent notícies des d'aquí, sobre l'Illa i sobre Balears. Volem que sigui més de proximitat.

I per emetre música no tenen problemes amb el tema dels drets d'autor?
No, perquè no cobrem publicitat. Això facilita que sigui per a ús personal. Com que no hi ha cap benefici, en principi no hi ha problemes, no s'ha de pagar.

Quanta gent hi participa ara en el projecte?
Ara som uns quants amics, de Menorca i de Barcelona, també.

Quin tipus de programes emeten?
Emetem de divendres a diumenge, de 17 a 18 hores fem un espai de música, i de les 19 a les 19.15 fem un informatius. A partir del 28 de setembre també farem un programa sobre televisió i informació televisiva, semblant al que surt al Diari Menorca. Volem ampliar les hores d'emissió, però per internet també hi ha uns límits, pel programa que utilitzem, Spreaker.

D'on treuen les informacions?
Normalment, a través dels portals informatius de diferents diaris, també a nivell nacional.