Pons. La regidora de Cultura presentà ahir el programa d’actes - S.P.A.C.

TW
0

21 cases particulars i quatre palaus de Ciutadella es convertiran demà en espais per a l'art. A les seves parets lluiran les creacions de 30 artistes, participants a la quarta edició de la Diada d'Estiu de Cultura que organitza l'Ajuntament i que pretén atracar l'art als ciutadans.

La regidora de Cultura del Consistori, Auxiliadora Pons, descriu l'activitat com "una gran festa de l'art en la qual hi tenen cabuda, a part de la ruta artística on es fusiona l'art amb l'encant particular de les cases, tot un seguit d'activitats relacionades amb la cultura i l'art".

Les cases particulars que acolliran les obres dels artistes participants a la mostra entre les 18.30 i les 23 hores es troben al nucli històric de la ciutat. Així, són habitatges ubicats als carrers Sant Cristòfol, Ses Roques, Ses Andrones, Santa Clara, Qui no passa, Dolors i a la Plaça del Roser. Aquestes llars acolliran obres de pintors com Zulema Bagur, Paca Florit, Ivan Jordà, Pacífic Camps, Carmen Vivó, Carles Mascaró, Francesc Florit Nin o Jaume Bagur, entre altres.

A més, quatre cases senyorials se sumen a la Diada. Així, la Casa Salort, al carrer Major des Born, exposarà les obres de Blas García i Xaiver Jansana; la Casa dels Marquesos d'Albranca i Ducs D'Almenara Alta, al carrer Santíssim, mostrarà els quadres de Miquel Bosch; la Casa Olives, a Ses Voltes, permetrà contemplar les creacions de Sergi Bernhardt, i la Casa Olivar, a la Plaça Catedral, les de Josep Moncada.

El passeig per la ciutat per contemplar obres d'art es completarà amb altres mostres que ja estan obertes, com la de bonsais a l'Umbracle de Venus, la de Carles Gomila a la Galeria Vidrart, la de Juan Elorduy i Joan Allès a l'Espai Sant Josep, la d'escultures i pintures que es pot veure a la Galeria Pedrín, o la mostra col·lectiva de professors del Centre Municipal d'Art.

A part de l'exposició d'obres a punts inusuals de la ciutat, la Diada d'Estiu de la Cultura es complementa amb diverses activitats a l'aire lliure, com concerts, teatre, glosat o espectacles de dansa.