TW
0

I enguany, què deu dur de continguts? I qui deu haver fet la portada? Què es pot haver imaginat en Tiago Reurer per deixar-nos bocabadats? Són algunes de les desenes d'incògnites que any rere any els alaiorencs es fan quan s'apropen les festes.

Però ahir vespre van quedar més que resoltes, perquè agafar un exemplar i fullejar-lo va ser missió obligada. La sala de plens de l'Ajuntament va acollir la presentació de la revista de Sant Llorenç del diari "Menorca". Cadascuna de les pàgines que la gent fullejava aconseguia enlairar un nou sentiment, una nova il·lusió davant la proximitat de la celebració patronal.

L'exemplar inclou, entre altres, una entrevista al director musical Ricard Ramisa que enguany oferirà el pregó de festes, així com un reportatge sobre la trajectòria professional que Catalina Mercadal "Kay" ha forjat entre els més menuts de la casa i que li serà reconeguda el dilluns de les festes.

La revista també dóna a conèixer cadascun dels membres de la nova Junta de Caixers que enguany estrenen bienni. La portada ha anat a càrrec de l'artista granadí José Cáceres, implicat en el projecte de Xalubinia. La creació reflecteix una imatge infantil dels cavalls. I és que la il·lusió mai sol ser tan polida com quan un és fillet, segons va recordar el director de 'Es Diari', Josep Bagur.

El fotògraf Tiago Reurer ha tornat a sorprendre amb un muntatge excepcional on, a través de les ulleres de sol, els personatges reflecteixen un moment important de les festes. I és que aquestes ulleres fins i tot veuen els coneguts i admirats "polos blaus" de na Kay i na Margarita Mercadal, de l'antiga pastisseria 'Maribelca'!

Amb un caràcter més històric, la revista recupera la coneguda Impremta Rotger, enguany es compleixen cent anys des que la primera generació va encendre el caliu de la tipografia.

La revista mostra la vessant més humana del poble, aquella en què els veïns en són els veritables protagonistes. Protagonistes que no només són els nascuts al poble sinó també els residents. Així ho demostra el reportatge a la família Espinoza Mendoza, plenament integrada a la vida del nucli. No hi falta tampoc l'experiència cavallera de la família Llambias Rotger, els tres membres de la qual participaran a la qualcada.

L'exposició de calçat, la beguda dels caixers, una evocació d'Enric Guasteví o la reflexió sobre unes festes més necessàries que mai, també hi són presents en l'exemplar gràcies als col·laboradors alaiorencs que han volgut fer la seva aportació. La revista acaba amb un reportatge on els protagonistes són els peus i la seva petjada. Sobre diferents materials, tres generacions d'alaiorencs deixen als lectors l'empremta de la seva vida.

El director del "Menorca", Josep Bagur, acompanyat pel director general, Mariano Yepes, va agrair la col·laboració de l'Ajuntament així com dels anunciants que fan possible que la revista surti cada any a la llum.

L'acte va acabar amb el lliurament del premi a Víctor Villalonga Juanico, guanyador del concurs de fotografia convocat per l'Ajuntament, l'obra del qual il·lustra la portada del programa de festes.