Gran ambient. Dijous, els carrers des Mercadal s’ompliren - Gemma Andreu

TW
0

Els dijous a la nit, Es Mercadal és sinònim de mercat. I ho és, amb majúscules. Amb 138 paradetes que omplen tot el Carrer Major, la Plaça Constitució, el Carrer Nou i la Plaça Pare Camps.

De les set a les onze de la nit, Es Mercadal fa honor, amb escreix, als seus orígens. I és que el poble es converteix en un gran mercat a l'aire lliure, on hi tenen cabuda tot tipus de productes, des d'agroalimentaris fins artesanals, oferint una gran oferta i una atractiva proposta tant per als residents com per als visitants.

Articles de pell, de bijuteria, obres artístiques, antiguitats, avarques, lluminàries de vidre, roba, joguines, articles de regal i moltes altres propostes són les que es poden trobar en aquest mercat d'estiu. Tampoc hi falten productes típics agroalimentaris, sobrassada, formatges, vins, mel, coques i pastes o melmelades, ni tampoc tot tipus de fruites i verdures, amb extenses parades amb productes arribats directament de la terra.

Aquest dijous, l'afluència de gent va ser important, fet que va proporcionar una gran dinamització social i comercial, no només als carrers del centre que acullen pròpiament el mercat, sinó a tot el municipi. En total hi ha 100 paradetes, i unes altres 38 que corresponen a diferents botigues del poble que també participen acostant al carrer els seus productes.

A més, la fira es completa amb diversos espais per a entitats, com ara l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears (ASPANOB), la Creu Roja o el Museu de Matemàtiques.

La proposta es completa amb diferents actuacions musicals, per amenitzar la nit mercadalenca. Aquest dijous, els encarregats de posar la música van ser els Tres Nits Trio.