Espai. Amb menys gent, els cavalls van tenir més llibertat de moviments - Javier

TW
0

Llucmaçanes va tancar ahir les seves festes de Sant Gaietà amb una segona jornada caracteritzada novament per una intensa calor. Eren les 9 del matí quan sonaven diana i sortien els gegants, en Joan i na Rita. Una hora més tard era el torn de la qualcada, que poc després es dirigí fins a l'església de Sant Gaietà per assistir a la Missa de Caixers. Però el moment més esperat tornava a ser el jaleo.

Igual com dissabte, la d'ahir va ser una jornada amb escassa afluència a Llucmaçanes, un fet destacable tenint en compte que en anys anteriors havien estat unes festes molt visitades. El motiu d'aquest descens pot ser, tal vegada, la coincidència amb les festes des Migjorn Gran.

Però això no va impedir que els llucmaçaners i tots aquells que s'acostaren fins al nucli maonès poguessin gaudir de la seva festa. Tot el contrari, la disbauxa va ser total, amb grans estampes de cavalls botant just davant la façana de l'església i davall els serrells que penjaven de banda a banda de la plaça. Animats amb la música de la Banda de Maó, cavalls i cavallers van oferir bons moments.

A les 13.40 hores el jaleo encarava el seu tram final, amb l'inici de la volta de les canyes verdes, lliurades per una àmplia representació de la corporació municipal de Maó. En finalitzar el jaleo, a les 14.30 hores, la beguda de caixers serví per emplaçar tothom als actes del capvespre, amb el passacarrers, la representació teatral "Ho diu es diari" i, per tancar les festes, el castell de focs artificials.