Afluència. Com cada any, la qualcada des Migjorn Gran va estar acompanyada en els diferents actes per una gran gernació, que gaudí de les festes fins el darrer moment - Paco Sturla

TW
0

Després d'una llarguíssima i multitudinària primera jornada, Es Migjorn Gran despertà ahir per encarar el segon dia de festes. Una jornada en la que es tornaren a rebre molts visitants, els quals, juntament amb els migjorners, van gaudir al màxim de la festivitat en honor al patró Sant Cristòfol.

Quan molts encara recuperaven forces després d'una llarga vetllada, la Banda des Migjorn ja recorria els carrers del poble amb la diana florejada. Una hora més tard, a les 9, va ser el torn de cavalls i cavallers, els quals, encapçalats per la fabiolera, Adriana Moll, van anar formant la qualcada, integrada ahir per 28 cavalls.

Completada la formació, i després de fer una volta pels carrers del poble, la qualcada es va dirigir fins a l'antic Ajuntament, des d'on, ja a peu, els caixers es dirigiren cap a l'església de Sant Cristòfol, per a celebrar-hi la Missa Solemne.

A la celebració, que va ser presidida pel caixer capellà, Llorenç Sales, hi assistí un nombrós públic. La calor, ben patent a l'exterior, també es feia notar a l'interior del temple, i junt amb l'ambient humit de la nau, obligà als presents a ventar-se continuadament.

Passaven tot just dos minuts de les onze i mitja quan la comitiva sortia per la porta de l'església, en direcció, novament, als seus cavalls. Era el passeig previ al jaleo, el qual començà quan passaven dotze minuts del migdia, després que la qualcada hagués voltat el poble.

A poc a poc s'anaven omplint els carrers que a primera hora del matí eren pràcticament deserts. La gernació no va arribar a les magnituds del dia precedent, però, tot i així, hi va haver un ambientàs.

El sol pitjava de valent mentre els cavalls s'obrien pas entre la gent que omplia la plaça, i al ritme de la música de la Banda des Migjorn.

Després de les tres voltes de jaleo i d'haver entregat les canyes verdes, la comitiva va fer diverses voltes pel municipi abans d'anar a la beguda popular. Finalment, la qualcada va quedar dissolta fins l'any que ve.

Avui l'activitat es reprèn as Migjorn Gran, amb el jaleo dels ases, que començarà a partir de les 21 hores.