Presentació. Reynés, Coll, Pons i Olives, ahir, presentant el programa de festes 2013 - I.P.D.R.

TW
0

El poble de Sant Lluís ha iniciat ja el compte enrere per a l'inici de les seves festes patronals. I ho fa ja amb diferents esdeveniments que formen part del programa que ha preparat l'Ajuntament, en col·laboració amb les diferents entitats que promouen diverses activitats.

El batle, Cristóbal Coll, junt amb els regidors Carmen Reynés, Javier Pons i Francesc Olives, van presentar el programa elaborat enguany, i que consta de 51 activitats durant les jornades anteriors i posteriors als dies grans de la celebració, que seran el cap de setmana del 23 al 25 d'agost.

El primer dels esdeveniments del programa va tenir lloc aquest dilluns, amb el concert especial "Sa dona menorquina canta", amb Joana Pons, Rita Barber, Àngels Anglada i Maria Camps.

A partir d'aquí, a Sant Lluís seran constants les activitats, començant per la White Party d'aquest vespre, a la que seguiran esdeveniments esportius organitzats per diferents clubs, exposicions com "Caixers de Sant Lluís", i actuacions com les de gospel de Moments a Cor, o la de Las Damas.

Pregó
Coll va exposar que en aquesta ocasió, el pregó de festes anirà a càrrec de la cantant Esperanza Pla, qui proposarà una mirada al passat, per repassar tradicions i costums.
I és que el programa d'enguany s'ha tematitzat, precisament, entorn a les tradicions passades. Així, al programa s'hi inclouen dos articles, un d'Adolf Sintes sobre els forns de calç, i un altre de Joana Maria Garau que es titula "Espipollant paraules, rememorant mots", en que fa referència a expressions i paraules de temps enrere.

Quant a actes protocol·laris, l'Ajuntament impulsa un canvi en l'acte del darrer toc. "Abans es feia a la beguda, i només ho veia un nombre limitat de persones. Enguany ho farem des de la balconada de l'Ajuntament, i esperem que la gent ho respecti, perquè volem que sigui un moment emotiu", indicà Coll.

Així mateix, també s'introduirà un canvi al jaleo d'ases, per tal que passi a ser un passeig, el diumenge dia 1, amb una desfilada de cavalls, carros, ases, músics i balls tradicionals. "Sabem que hi ha reticències, però pensam que els darrers anys ha baixat la participació i intentam reenfocar-lo".

El programa d'actes inclou un sopar de veïns el 30 d'agost, i el concurs de paelles de l'1 de setembre, esdeveniments que precisen d'inscripció prèvia, fins el 22 d'agost.

Trànsit
Quant a temes de circulació durant les festes, des de l'Ajuntament es recomana a tothom que es desplaci fins a Sant Lluís, que utilitzi el Polígon Industrial i les bosses d'aparcament que hi haurà disponibles, i que s'eviti estacionar a les voravies de les carreteres i als camins rurals, per tal que no es produeixin embussos.