Gran ambient. Els carrers de Sant Climent s’anaven omplint a mesura que passaven les hores. Ja a la nit, l’ambient estava molt animat, amb una gran gentada gaudint dels atractius de la celebració. - javier

TW
0

Sant Climent visqué ahir el primer dia de les seves festes, i ho feu, amb un gran ambient pels carrers del poble.

Eren les cinc i mitja del capvespre quan les campanes de l'església van repicar per anunciar, juntament amb els coets, l'inici de la celebració. A poc a poc, el poble s'anava omplint de gent arribada des de diferents punts de l'Illa.Els gegants de Maó i el grup Cap de Fibló animaren el passacarrers que sortí una estona abans que es concentressin els caixers al Carrer Sant Jaume.

A partir d'allà es succeïren l'entrega de la bandera a la caixera sobreposada, Maria Carrasco, i la sortida de la qualcada.

Eren les 19.50 quan, després d'unes voltes pels carrers del nucli maonès, començaven les completes a l'Església de Sant Climent, oficiades pel rector de la parròquia, Josep Sastre, acompanyat pel caixer capellà, Bosco Martí. Al temple es comptà també amb la presència de membres de la Corporació municipal, com l'alcaldessa, Àgueda Reynés, o els regidors Mateu Aínsa o Elisa Mus, entre d'altres.

Durant la celebració es repartí l'aigua ros, davant la curiositat d'alguns turistes, que cercaven respostes d'aquesta tradició entre els locals assistents. Una celebració religiosa en la que s'observà la presència de dos convidats imprevistos, dos pardals que sobrevolaren pel temple tot acompanyant la pregària amb els seus càntics.

Encara no passaven vint minuts de les vuit del vespre quan la comitiva sortia de l'església, decidida a oferir els seus millors bots al nombrós públic que omplia l'improvisada plaça a l'entrada del poble.

Així, i sense fer esperar gens als presents, a les vuit i mitja la caixera sobreposada lliurava la bandera perquè presidís el jaleo des de l'entarimat, i en només sis minuts, els quaranta-un cavalls de la qualcada ja havien fet la primera passada per davant la Banda de Música des Migjorn Gran, encarregada de posar-hi les notes festives.

Caixers i cavallers tenien ganes de començar el jaleo. I el moment arribà quan el caixer batle, Llorenç Gomila, en paral·lel amb el caixer capellà, entraren amb els seus cavalls fins a la música. I esclatà la festa, enmig d'una gran gentada, a la plaça, que pogué gaudir de les intervencions dels genets, els quals oferiren un gran espectacle, acompanyats, de fons, amb els avions que s'enlairaven o aterraven a escassos metres.

La nit va ser llarga a Sant Climent. Acabat el jaleo i passada la mitjanit, el grup Fraggles Rock s'encarregà d'animar la matinada amb una revetlla ben moguda.

Sense incidències rellevants però amb retencions

Quan tot just començava el jaleo, la carretera que dóna accés a Sant Climent des de Maó presentava retencions.

La cua de vehicles arribava fins a la rotonda de l'Aeroport, i en alguns moments va arribar fins a la de Binipreu. Alguns conductors van tardar fins a 40 minuts per arribar des de Maó.

Quant a incidències, el primer dia de celebració es va tancar amb molta tranquil·litat, segons va informar la Policia Local al tancament d'aquesta edició.