Cantaires i ambient. Carrers i places van acollir la música i talent d’aquest grup tan nombrós - Javier

TW
0

"Havaneres i boleros, cantarem pes Carrer Nou, sa balada i es jaleo, per tot Maó farem renou". Mentiríem si neguéssim la major. Potser aquesta, potser una altra estrofa. Però aquells maonesos que es disposaren a passejar pel centre de Maó, ben segur que marxaren a casa taral·lejant-la. És la divertida i festiva versió de la cançó popular de "Es Sabaters" que, a partir d'ara es convertirà en "Sa cançó des Va Gros" i que el col·lectiu va entonar ahir davant una gernació de gent. I és que el grup va omplir el centre de Maó de molta festa i ambient. En torn a 180 cantaires, abillats de groc, i amb la veu ben afinada, van cantar, sonar i, sobretot van divertir el públic.

Enguany és el tercer cop que el grup Va Gros surt al carrer. La iniciativa ha anat prenent força d'una forma gairebé fortuïta i impensada. Un grup més reduït es proposà cantar al Bar Infanta un dia a la setmana, una activitat que va aconseguir que l'establiment no només s'omplís de portes cap a dins sinó de portes cap a fora. L'èxit de l'activitat va fer plantejar una sortida per Maó en el marc de les festes, sense estar prevista en el programa. Però l'activitat va aconseguir reunir unes setanta persones. I si l'any passat, ja va superar tot tipus d'expectatives amb 120 persones cantant i gaudint de l'acte, enguany la resposta social ha emmudit els organitzadors i responsables del grup.

Onze foren les cançons que abordà el col·lectiu. No hi faltà "Plora guitarra" i "Margarita i el mar" d'Ortega Monasterio, També abordaren "Es Murtar", "Fandango de Torralba", un popurri ranxer i un altre de jotes, entre altres propostes. Es repartiren mil còpies del cançoner, un exemplar que la gent col·lecciona any rere any i que ja s'ha convertit en un símbol de difusió de la cultura popular menorquina.