Combinant esport, cultura i història. L’organització proposa unaprova d’orientació, en la que el passat de Menorca hi jugarà un paper destacat - PCC

TW
0

El respir que es pren aquest any la Volta a Menorca en BTT, que ara és bianual, no implica que la Penya Ciclista Ciutadella posi peu a terra. I és que, com cada any per aquestes dates, l'entitat esportiva presenta una proposta per als amants de la bicicleta de muntanya. En aquest cas, la Menorca BTT Jove, per a fillets a partir dels 6 anys, per fomentar la pràctica d'aquest esport. Això sí, comptant sempre amb la corresponent autorització dels pares.

De moment ja són més de 70 'bikers' els que, entre l'1 i el 3 de novembre, tindran una cita, amb dues etapes i una prova d'orientació que es farà el darrer dia a la fortalesa de la Mola.

Les etapes s'han dissenyat tenint en compte diferents franges d'edat, amb tres nivells de dificultat, segons siguin fillets de 6 a 8 anys, de 9 a 10 anys, i d'11 a 14 anys.

La primera etapa serà divendres dematí, pels voltants de Cala en Blanes, a Ciutadella, amb sortida i arribada a l'Sporbike Center. El traçat arriba fins al far de Punta Nati, amb tornada pel Camí de Cavalls fins a la urbanització, després de recórrer un màxim de 20,5 quilòmetres. Una particularitat d'aquesta etapa és que hi podran prendre part els acompanyants dels menors.

Dissabte, el recorregut serà per la zona de Fornells, i és només per als joves, que comptaran, en qualsevol cas, amb la supervisió dels membres del club organitzador.

Per acabar, diumenge es farà una mena de gimcana, amb catorze proves a realitzar dins de La Mola, i en les que hi podran participar un màxim de dos adults per equip. Serà una mescla entre esport, cultura i història, ja que el passat de Menorca hi tindrà un paper destacat.

La Menorca BTT Jove finalitzarà a la mateixa fortalesa, amb un acte de cloenda amb entrega de trofeus i amb sortejos entre els participants.