Edu López, president sortint, amb l’equip diocesà - Josep Bagur Gomila

TW
0

L'assemblea d'Escoltes de Menorca donà la benvinguda ahir a dos nous agrupaments: el des Migjorn Gran i el d'Alaior, que es sumen al projecte de l'escoltisme a l'Illa.

Actualment són vuit els agrupaments existents a Menorca, dos a Ciutadella, a Ferreries, a Maó, as Castell, els dos nous agrupaments adherits i el de Sant Climent, incorporat el 2011. «Veiem com la base social creix i que cada vegada hi ha major demanda de joves per vincular-se al moviment diocesà escolta», explica Eduard López, qui ha estat el president en els tres últims anys dels Escoltes de Menorca.

Renovació interna

El moviment escolta diocesà mobilitza a l'Illa 400 persones entre jovent i responsables, de les quals uns 300 són joves d'entre 7 i 18 anys, segons el cens de 2012. Eduard López explica que hi ha un interés creixent de la joventut per incorporar-se al món de l'escoltisme, com una manera de rebre educació i valors en la fe a través d'activitats lúdiques i de relació amb la natura.

Però tot i aquesta revifada, segons Eduard López, els Escoltes de Menorca es troben amb el repte de trobar noves cares per dirigir i coordinar l'entitat.

Ahir mateix, durant l'assemblea celebrada as Migjorn, s'havia de renovar l'equip diocesà que ha gestionat l'entitat en el darrer mandat. La manca de suficients candidats per renovar la directiva va dur a decidir que una gestora gestioni l'entitat en els propers tres mesos amb el repte de constituir en aquest periode un equip diocesà de relleu.

Aquesta gestora està integrada pels caps de tots els agrupaments de l'Illa.