L’alumna del col·legi de la Consolació Maribel Coll Camps (amb la bossa de paper del Consell a les mans) s’imposà a la final de Lletres i Mots - Javier Coll

TW
0

La IX Fira del Llibre en Català tancà ahir les seves portes a Maó. I ho va amb un cert desànim entre els llibreters, per l'escassa afluència que ha tingut durant els dos dies.

La segona jornada es repetí el guió de divendres, poc públic, i encara menys vendes. Des de la Llibreria Pau, de Ciutadella, Roser Seguí lamentà que no els haguessin ubicat a «ses Moreres o davant Santa Maria, on hi passa més gent», paraules reafirmades des d'una altra llibreria, la Torre de Papel.

Quant als llibres més sol·licitats, Susana Quiñonero, de la Llibreria Fundació, de Maó, apuntava títols com «Game over», de Fidel Masreal, o «Versos per la llengua: Cinquanta-una veus poètiques de Menorca» de Guillem Alfocea i Ariadna Ferrer, un llistat al que també s'hi afegien «Cartes a Josep Pla des de Menorca, de Miquel Àngel Maria, l'assaig «Les festes de Sant Joan de Ciutadella. Sota l'ombra del poder», d'Amadeu Corbera, o «El noi sense color», d'Haruki Murakami.

El matí es presentaren cinc llibres editats a l'Illa, «Encantaments d'avui en dia» i «La glosa menorquina» dels Quaderns de Folklore, «Enric Limosner Asensio (1895-1976)» de Josep Portella, «Entre reis i banderes», de Marc Pallicer, i «Les tradicions de Setmana Santa a Maó», de Francesc Carreras.

El moment més animat va ser amb la final del concurs Lletres i Mots, amb vuit alumnes de tercer de Secundària. Finalment, la vencedora va ser Maribel Coll Camps, de Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella.

Ja al capvespre hi va haver el concurs de Scrabble i uns contacontes musicats per tancar aquesta novena edició de la Fira del Llibre en Català.