La formació denuncia, sense pèls a la llengua, «l’intent de genocidi cultural» del Govern

TW
0

El grup menorquí Pèl de Gall presenta avui la seva nova cançó en format videoclip titulada «José Ramón», una crítica oberta i contundent contra la política lingüística i educativa impulsada pel Govern presidit per José Ramón Bauzà.

El vídeo, que es pot veure des d'avui a laxarxa Youtube, suposa la immersió del grup en matèria política. Així, amb un toc humorístic i molt crític, Pèl de Gall denuncia la política educativa de Bauzà i també del ministre José Ignacio Wert, pels seus esforços per fragmentar la llengua catalana a través del missatge que «el català, el mallorquí, el menorquí i el valencià, entre d'altres dialectes, són llengües diferents».

El videoclip denuncia de forma molt clara el retrocés social dels darrers anys, comparant-ho, sense pèls a la llengua, amb els anys de dictadura franquista. D'aquesta manera, la formació musical pretén que «s'entengui tot, i molt clar», amb un Bauzà controlant les aules de forma totalment autoritària i imposant la seva ideologia als més petits.


Col·laboracions

El grup menorquí ha comptat amb les veus dels Catarres i també de Francesc Ribera 'Titot', de Brams, que donen «un sentit metafòric a la cançó».

El videoclip s'ha enregistrat a una escola d'Artés, al Bages, amb la col·laboració de professors, pares, mares i alumnes. «No és casual que s'hagi volgut fer en una escola, la reforma educativa a les Illes és un problema de tots, i Pèl de Gall no n'ha volgut quedar al marge».

I és que, segons apunten els membres del grup, la idea «és difondre la problemàtica amb un toc d'humor per aportar, així, el nostre granet de sorra per aturar el que considerem un intent de genocidi cultural».