TW
0

Tomeu Penya torna a Menorca i al Teatre Principal de Maó, amb un «nou format» de concert, en el que combina una primera part amb una selecció de temes escollits per a l'ocasió, i una segona amb «cançons a la carta».

El cantautor mallorquí presentà ahir aquesta actuació al mateix escenari on actuarà avui vespre, a partir de les 21 hores. Un concert que suposa «una gran alegria, perquè a part de ser un dels millors teatres on he actuat mai, em retrobaré amb la meva gent de Menorca».

Tomeu Penya, que tot just fa dos dies que ha presentat el seu vint-i-sisè disc, explicà que «presento un nou format de concert». I és que el cantant de Vilafranca de Bonany planteja una actuació amb dues parts, amb una primera en la que oferirà el repertori escollit per ell, i una segona part en la que sonarà els temes que demanin els presents a la sala.
Aquesta és una experiència que el músic ja va posar en pràctica l'any passat, i que «m'he adonat que és una cosa nova i que agrada al públic». Així, indicà que «em demanen de tot, Sirena, Cristina, Es tango de Ses Paparres, Mallorquins i catalans o Illes dins un riu, que la demanen encara que ja l'he cantat a la primera part».

Segons Penya, l'objectiu és crear «un ambient molt familiar, com si estiguéssim a casa, a unes matances, que en acabat ens posem a cantar», afegia.

Tomeu Penya, que es sent molt estimat pel seu públic, es defineix com «una persona ben normal». Tal vegada per això assenyala que «vull complaure el públic amb els bisos que vulgui sentir», encara que això comporti algun risc. «Hi ha el perill que no me'n recordi de qualque cançó, però estic preparat» per pujar a l'escenari, afegia, tot recordant que «el 95 per cent de les lletres de les meves cançons, són meves».

Una de les cançons que Tomeu Penya inclourà a la primera part del concert és «A Menorca hi ha un rei», un tema que va escriure per al cantant menorquí, Miquel Mariano.
Quant a les entrades, just quan hi faltava un dia per al concert ja s'havia venut la meitat de l'aforament. El preu de les localitats és de 18 euros.

Trajectòria

Tomeu Penya va editar el seu primer disc el 1982, «Carritx i Roses», i el 1987 ja havia desembarcat a Catalunya. Dos anys més tard va actuar al Palau de la Música i el 1992 va rebre el Premi Nacional de Música Lleugera de la Generalitat de Catalunya. El 1994 va vendre 60.000 còpies del disc «Una aclucada d'ull», xifra considerable tenint en compte que la venda es limita als territoris de parla catalana.