TW
0

El Grup de Pessebristes de Maó inaugurà anit la XLII Exposició de Diorames de Nadal, una nova edició d'aquesta iniciativa en què es poden veure una vintena de creacions, obra dels alumnes del curs que es va fer el mes d'octubre i d'aquells que participen en els tallers de l'Escola Municipal de Ceràmica.

Com explicava ahir el president dels pessebristes maonesos, Martí Olives, després que l'any passat es dediquessin els diorames al Camí de Cavalls, enguany s'han fet al voltant de la història de Menorca i les seves dominacions, a partir de la candidatura de l'Illa per ser designada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 6 de gener, es pot veure a la Sala de la Caixa de Maó.

Obres

Els catorze alumnes del curs de diorames presenten una escena cadascun, mentre que els que participen en els tallers municipals de ceràmica n'aporten sis més.

Així, en total són vint els diorames en clau menorquina que es poden veure en aquesta exposició, des de l'anunciació a la Verge ambientada al poblat de Torralba d'en Salord, a un naixement del nen Jesús a les Coves de Cala Morell, passant per una molt particular i sorprenent anunciació als pastorets a la Naveta des Tudons, o l'escena de l'adoració dels Reis al Santuari del Toro. També s'hi pot veure el baptisme de Jesús a l'Albufera des Grau, o la fugida a Egipte al Talaiot de Curnia.

Quant a les dominacions, l'Illa del Rei es relaciona amb l'empadronament, i el Fort de Malborough amb la degollació dels innocents, entre d'altres representacions.