TW
0

Agustín Sansinanea, l'artista basc resident a Menorca i conegut com Raghu Sai, presentà anit en societat l'obra que ha creat per homenatjar la figura d'Antoni Gaudí, un quadre de gran format concebut per ser col·locat en algun espai de la Sagrada Família.

«Gaudí, casteller celestial» és el títol de l' obra, que posa també nom a l'exposició que es va inaugurar a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Alaior. Una mostra especial per presentar aquesta pintura, sorgida d'una «motivació especial» del seu autor, després de visitar per segona vegada la Sagrada Família de Barcelona, on va quedar «sorprès» en veure l'interior acabat del temple. «Em va impactar molt», reconeix l'artista, qui manté que «Gaudí més que un arquitecte, és un servent de Déu».

La terra

El quadre, que està fet sobre una tela de lli de màxima qualitat de 2,9 x 1,8 metres, és una mostra del surrealisme dalinià de Raghu Sai. En ell, l'artista fa un clar homenatge a Gaudí, al seu modernisme arquitectònic i al seu trencadís característic. A l'obra, s'hi representen el centre de la terra; l'escorça terrestre, representada amb una idíl·lica ciutat de Barcelona; i amb uns castellers que enlairen Gaudí fins l'Olimp dels Déus, on hi apareix un retrat de l'arquitecte català, una manera «d'evocar el seu misticisme».