La caracterització de personatges és el tret de les carotes | Josep Bagur Gomila

TW
3

A molts artistes els encantaria rebre la comanda del caixer senyor per pintar les carotes de Sant Joan. Però no sempre és possible ser l'autor de les obres d'art efímeres que es rompran als Jocs des Pla. Per això, la galeria Vidrart ha engrescat i convidat a 24 artistes a pintar les carotes, a partir d'un mateix suport de llenya i amb les mides oficials, i amb total llibertat d'expressió, tècnica i temàtica. El resultat és la primera exposició col·lectiva «Carotes de Sant Joan», que s'inaugurarà demà divendres, a les 20.30 hores, a la galeria Vidrart de Ciutadella i que romandrà oberta fins el 30 de juny.


Varietat creativa

Noticias relacionadas

És la primera vegada que Vidrart organitza una exposició col·lectiva dedicada a les carotes. «En vam fer una a Art i Joc, quan ens dedicàvem més a la fusteria, però ara hem aconseguit reunir a artistes de dins i fora de l'Illa, de primera línia, cada un dels quals ha pintat les carotes amb estil i personalitat pròpia», explica Toni Salord, gerent de la galeria.

Per a la divulgació de la mostra han utilitzat la imatge d'una carota de 1954, propietat de Ramón Menorca; una pintada el 1973 pel pintor Torrent; i una de Morgan Estévez de 2013, «que representen tres èpoques diferents».

La mostra inclou 28 carotes de nova producció, d'autors com David Monrós, Ivan Triay, Marc Jesús, Ivan Jordà, Tomeu Sánchez, Blas Garcia, Juan Elorduy, Toni Cardell o Pere Caules, entre d'altres artistes. Es dóna la circumstància que també hi haurà les obres de Carmen Vivó i Torrent Vivó, els únics que han pintat les carotes autèntiques de les festes de Sant Joan.