TW
3

Mentre la Comitiva des Be continuava el seu recorregut pels carrers de Ciutadella, acompanyada per un nombrós públic, el fosquet, la multitud es concentrà a la Contramurada, on, amb més gent que mai, es van llençar les primeres avellanes d'aquestes festes. Un acte que té un significat i un sentit amorós, i no de guerra o de llançament violent d'avellanes.

A mesura que avançaven les hores, el tram entre el Molí des Comte i Calós va concentrar gran part de l'activitat. Allà esperaven un centenar de sacs d'avellanes, arribats tot just fa dos dies des de Reus, junt amb més de 200 sacs més que seran per avui capvespre, mentre caixers i cavallers siguin a completes a l'ermita de Sant Joan de Missa.

Noticias relacionadas

A la Contramurada, el vespre, era l'estona dels més petits, que van poder gaudir recollint i tirant avellanes, però també dels majors, ja que acostuma a ser punt de retrobaments, d'aquelles amistats que tal vegada feia temps que no veies. O, simplement, punt de confluència de l'alegria de tot un poble que celebra l'inici de les seves estimades festes. Tot, conjugat amb la música de la Banda Municipal dirigida per Joan Mesquida, que animà la festa i interpretà el Jaleo.


Bereneta solidària

L'acte es va completar amb una bereneta variada, amb coques i productes de rebosteria típica menorquina. Menjar que, un any més, es posà a la venda al carrer, davant Calós, i que servia per recaptar fons per a les missions que duu a terme l'obra salesiana.