Una trentena de veïns des Migjorn Gran van participar en el passeig pel 25 aniversari de la independència | Gemma Andreu

TW
0

Els actes per commemorar el 25 aniversari de la constitució des Migjorn Gran com a municipi s'han succeït aquest cap de setmana, i van tenir el seu punt i final ahir capvespre amb una ballada folklòrica, després d'una jornada que havia començat amb una caminada fins as Mercadal, el poble del que es segregaren els migjorners.

Una trentena de persones van partir a les 9 del matí del Pla de l'Església en direcció al municipi del centre de l'Illa. Era un recorregut per commemorar aquell 9 de juliol de 1989 en què es Migjorn Gran assolí la consolidació com a terme municipal amb la constitució del seu Ajuntament.

Els participants en aquesta ruta van caminar més d'una hora, i al voltant de les 10.15 hores pujaven ja cap a l'església des Mercadal des de l'aparcament de la Sala Multifuncional, per dirigir-se cap al Consistori on els rebé el batle, Francesc Ametller.

Tant el representant municipal mercadalenc com el seu homòleg migjorner, Pere Moll, van recordar les bones relacions que han existit sempre entre ambdós pobles, i van destacar la «manera tranquil·la» i el «consens amb el que es va aconseguir que Es Migjorn obtingués la independència».

Així i tot, Ametller no amagà que el passat conjunt donava com a resultat «una columna vertebral de nord a sud» de l'Illa, encara que assegurà que avui encara es manté aquesta bona relació entre els dos pobles, per molt que hi hagi, com a nexe d'unió, «una carretera que no està gaire bé i que s'hauria de millorar».

Després d'aquesta recepció, l'Ajuntament des Migjorn convidà els caminants a un berenar al Centre de Convencions, abans d'iniciar el camí de tornada per recórrer els més de 5 quilòmetres que separen ambdós nuclis urbans.