Al·lots, gent gran, famílies senceres... Molts van ser els que van nedar una estona a la piscina des Mercadal | Gemma Andreu

TW
0

La jornada de natació a benefici d'Aspanob a la piscina municipal des Mercadal triomfa el cent per cent. Jaume Coll, president de l'associació de pares amb nins amb càncer de Balears, Eulàlia Rubio, gerent i fundadora, Joana Torres, representant a l'Illa i, per últim, Loli Ameller, presidenta del Club Piscina des Mercadal, presideixen un acte que acaba a les 17 hores d'avui.

Deu anys són els que porten aquests col·lectius organitzant la jornada de 24 hores a benefici de l'Associació. Fillets i adults de totes les edats omplen amb diversió aquest acte tan solidari. La música de fons juga, també, un paper important.
Diversos actes regnen durant les 24 hores que s'ha mantingut la piscina municipal des Mercadal oberta. Tallers solidaris d'Aspanob (material propi), camisetes, tovalloles, gorres, etcètera, una multitud de productes a disposició d'aquells que volguessin col·laborar amb aquesta associació. I tot per una bona causa. Amb el pas de les hores, ahir es va dur a terme una torrada amb el producte típic i per excel·lència de Menorca: la sobrassada, a un euro per persona. La coca amb xocolati també va agafar protagonisme entre els participants. Mentrestant, un contacontes anava amenitzant el capvespre per als més petits.

A la piscina es va habilitar a partir de les 17 hores un carril (l'esquerre) per totes aquelles persones apuntades per nadar durant el temps que es volgués. En tot moment hi havia d'haver algú nedant a la via, tant al capvespre com a la matinada. «Tot això no hagués estat possible sense l'ajuda dels patrocinadors, 144 en total», contava Jaume Coll. La recaptació que es va reunir durant l'edició de l'any passat va ser de 7.000 euros, destinats de manera íntegra a mantenir els pisos per a les famílies amb fillets amb càncer (tres a Palma de Mallorca i un a Barcelona), a metges especialitzats i a psicòlegs.

«Menorca és l'Illa més solidària de totes les Balears, els menorquins s'impliquen en la causa i agafen consciència del que comporta tenir un fill amb càncer o amb alguna altra patologia greu a la família», destacà el president d'Aspanob. Un dels al·licients per als fillets que lluiten cada dia contra el càncer és l'organització d'un viatge a Disney, on l'únic que tenen en ment és passar-s'ho d'allò més bé. I del fet que ells puguin fer realitat aquest somni, en som tots els responsables.