Aquest era un càsting general, en què es feien dues fotos a cada candidat | Javier Coll

TW
0

Fins a 147 persones van passar durant tot el diumenge pel teatre de l'Orfeó Maonès per participar en el càsting organitzat per Menorca Location. Una iniciativa que va sorprendre fins i tot els propis organitzadors per la gran resposta obtinguda, fins el punt que vint minuts abans de les 18 hores ja no es van permetre més inscripcions.

I és que fins a la sala de Maó es van acostar persones de perfils molt variats. Així, hi van participar des de nadons de tot just un any fins a senyors majors de fins a 70 anys. Tots amb un denominador comú, el gust de poder participar en qualque producció. Per exemple, Neus Torrent, just uns minuts abans d'entrar a la prova, explicava que «he estudiat Art Dramàtic a l'escola de Menorca i he actuat i cantat com aficionada» i que es presentava perquè «aquest és el primer càsting que es fa aquí».

També per a la jove Noemí Aroa, qui té la dansa com a hobby. Afirmava que «vaig veure que cercaven gent», cosa que l'animà a presentar-se «per primera vegada a un càsting», ja que «no m'importaria participar a qualque rodatge». Una de les candidates més joves que hi havia a l'Orfeó a darrera hora del capvespre era Júlia Molina, acompanyada pel seu pare José. Als seus onze anys deia que «me venc a presentar per ballar», ja que va a classes de gimnàstica rítmica i li agrada molt el món de la dansa. Així, i tot i que «me fa un poc de vergonya, vull provar» a veure si la criden per qualque producció.

I és que la finalitat d'aquest càsting s'inclou dins els objectius de l'empresa organitzadora de potenciar Menorca com a plató per a rodatges de tot tipus, i per poder atendre les demandes ja existents de productores foranes, que necessiten gent tant per fer de figurant com també per completar els equips tècnics necessaris en les produccions. De fet, com explicaven Mani López i Fernando Danuzzo, «ja passa que quan veuen que aquí no tenim cap base de dades per seleccionar personal, acaben partint a Eivissa o Mallorca».

És així com el càsting fet a Maó era només una captació general, obtenint fotografies de cada candidat, les quals, junt amb la corresponent fitxa amb les dades personals i les habilitats, passen a formar part d'aquesta primera base de dades.
més convocatòries

L'alta participació obtinguda ahir va fer que Menorca Location no pogués atendre tothom, i que la darrera vintena de persones que esperava per entrar a la sala no ho poguès fer. Per això, la productora va comunicar que properament es farà una nova sessió, així com també un càsting on line, perquè tothom que ho vulgui pugui penjar les seves dades i unes fotografies per entrar a formar part de la base de dades.