Cantaires. Els joves van actuar a diferents indrets de Roma, així com a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, el dia d’Any Nou

TW
2

Del 28 de desembre a l'1 de gener, 27 joves menorquins han participat al XL Congrés Internacional de Pueri Cantores, cita que va tenir com a plat estrella l'actuació el dia d'Any Nou, a la Missa de Clausura oficiada pel Papa Francesc, a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

L'expedició, formada per una cinquantena de persones (entre cantaires i familiars), va arribar aquest dissabte a Menorca després de la seva estada a Roma. Allà, divendres, els joves van tenir l'ocasió d'entrar a Sant Pere per la Porta de la Misericòrdia, per prendre part a la Missa de Clausura del Congrés, una celebració presidida pel pontífex i concelebrada pels conciliaris de les escolanies participants a la trobada, entre ells, l'Administrador Diocesà de la Diòcesi de Menorca, Gerard Villalonga. La coral dirigida per Cristina Álvarez, va cantar la «Missa d'Angelis».

El Congrés es va obrir dia 28 a l'Aula Pau VI, i la primera actuació dels menorquins va ser dia 29, a la Missa de les Nacions a la Basílica de Sant'Andrea della Valle, junt amb nou corals espanyoles més.

Els illencs van cantar a l'oració per la Pau celebrada l'endemà, a la Parròquia del Sagrat Cor, i el capvespre, a l'Església Nacional Espanyola de Montserrat, el Coro María Briz, de Guadix (Granada), el Coro Infantil Pedro Mena, d'Adra (Almería) i els Pueri Cantores de la Catedral, van oferir un recital, que van tancar amb unes nadales.

Noticias relacionadas

Dia 31, a banda de l'assaig general per a l'actuació del dia següent, el Papa va rebre l'expedició menorquina en audiència. Una trobada en què Francesc va destacar frases de Sant Agustí i Santa Teresa i va respondre a diferents qüestions exposades pels propis cantaires.

Per a Gerard Villalonga, aquesta ha estat «una gran experiència religiosa, cultural i humana, que ha suposat per als Pueri Cantores un reforç en les seves conviccions i un enriquiment per haver compartit valors importants».

Mentre, Cristina Álvarez valora de forma «excel·lent» el viatge, i destaca que «els cantaires ho han donat tot, musicalment i en equip». A més, les actuacions amb altres escolanies ha demostrat la seva «complicitat i harmonia» i «el bon estudi i la dedicació que donen al cant i a la música». Tan és així que «per a mi, el millor dels premis ha estat l'amor que han transmès cantant».

La directora del cor va voler destacar també la figura de Gerard Villalonga, «la peça clau perquè el viatge sortís rodó», i finalitzava recordant el consell del Papa: «Canta i camina!».