MONGOFRA. Escena de les pintures murals de la capella restaurada - ARXIU

TW
0

La Capella de Sant Ferran de Mongofra, decorada amb les pintures de Pere Pruna, mostra la mateixa esplendor que quan el reputat artista la va donar per finalitzada. El pas del temps havia deteriorat unes pintures murals que cobreixen la totalitat de l'interior amb diferents escenes de la vida del sant. La restauració de la capella duta a terme en els darrers temps ha finalitzat i divendres a les 19.30 hores tindrà lloc un acte d'inauguració de la restauració en el que intervindrà la professora Isabel Coll Mirabent amb la conferència "Pere Pruna, pintor humanista. Un art entre la raó i la sensibilitat".


Fernando Rubió Tudurí era protector, entre altres, del pintor català Pere Pruna, a qui va encarregar les pintures de l'interior de la capella que s'havia construït al lloc de Mongofra Nou a l'any 1954 i en la que l'artista va estar treballant durant més d'un any.
Fernando Rubió es caracteritzà per tenir una gran implicació en les obres que finançava i per tant també amb la de la capella. L'amistat amb Pruna era important per a ell. En la capella de Mongofra s'hi troba també aquesta emoció amb la que patró i artista van emprendre una aventura de la que compartirien fins el més mínim detall.