Web. El centre educatiu ofereix el seu fons històric, que ha estat reconegut com a col·lecció museogràfica pel Govern balear. - IES Joan Ramis

TW
0

L'IES Joan Ramis i Ramis, de Maó, compta amb una pàgina web que ofereix la riquesa del patrimoni educatiu del centre. Aquest museu virtual mostra les col·leccions, l'arxiu històric i la biblioteca que atresora l'institut, però al mateix temps es pretén conscienciar de la necessitat de construir un espai físic adequat per tal de conservar i transmetre el llegat a les futures generacions.

La necessitat de preservar el fons històric va propiciar el 1997 la constitució de l'Associació d'Amics i Amigues de l'Arxiu i Biblioteca de l'IES Joan Ramis i Ramis, mentre que el 2003 es va crear una coordinació, càrrec que ocupa la professora Marga Bennassar, que des de 2008 assisteix a les Jornades d'Instituts Històrics per assessorar-se en la conservació, catalogació i exposició d'aquest fons.

La web del 'Ramis' mostra, entre altres, la història i una galeria fotogràfica del centre, les col·leccions sobre història natural (minerals, vertebrats, mol·luscs i fòssils), instruments científics i cartografia (l'Atlas Marítimo Español de Vicente Tofiño, que ha estat restaurat, juntament amb un gravat de Menorca de John Armstrong), l'arxiu històric i la biblioteca històrica, amb llibres de l'Escola Nàutica, altres de caire científic i humanístic, de text i un fons menorquí, en el que destaca un original del "Die Balearen", de l'arxiduc Lluís Salvador.

La web, que es pretén completar a poc a poc, ha estat creada amb una subvenció de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern balear, per import de 10.000 euros, la meitat dels quals han estat aportats pel fons europeu FEDER.