Acte. Una de les actuacions que acompanyaren la projecció. - A.G.

TW
0

L'Església de Gràcia d'Alaior, en un acte organitzat pel GOB, va acollir la projecció de l'audiovisual "Els sentits de l'aigua", un estudi sobre la problemàtica de l'aigua a Menorca, que va sorgir a partir d'un concurs de fotografia del GOB. És un audiovisual que es presenta a cada poble i al qual, per la seva poca duració, es conviden artistes locals.

Miquel Camps va fer un breu repàs de l'evolució de l'aigua a Menorca en els darrers 40 anys, en què ha patit un fort impacte amb una important disminució dels l'aqüífers, l'assecament de pous i fonts, la contaminació per nitrats i abonaments de matèria orgànica que es filtren i passen a l'aqüífer, i factors que han influït en aquest impacte ambiental, com l'augment del consum provocat pel turisme que han provocat que les reserves d'aigua a Menorca hagin disminuït de forma alarmant. La nostra generació, va dir, és la causant del problema i ara ha de ser la que aporti solucions.

Montse Bau, biòloga i responsable del Servei d'Educació Ambiental del GOB, va explicar el contingut de l'audiovisual confeccionat a partir d'una selecció feta sobre les cent fotos que es presentaren al concurs.

Seguidament Ponç Pons va llegir dos poemes del seu llibre "El salobre", que es poden situar en el context de la problemàtica de la degradació ambiental de l'Illa. La soprano Maria Camps i Miquel Camps van formar un duo vocal amb l'acompanyament a la guitarra del mateix Camps, mentre es projectaven algunes imatges relacionades amb el tema de l'aigua. Una vetllada que es va fer curta per al públic assistent que va aplaudir amb entusiasme les diverses intervencions.