Els castellers de Sants, en un assaig aquest dissabte a Ferreries | Maite Carles

TW
42

Ferreries, Maó i Es Mercadal só els tres pobles de Menorca on, de diumenge a dimarts, es podran contemplar les demostracions dels castellers, els bastoners i els diables de Sants, de Barcelona. Serà en una iniciativa conjunta entre els municipis.

Les colles catalanes seran aquest diumenge a Ferreries (19 hores, Plaça de Loar), dilluns a Maó (21 hores, antiga estació marítima), i dimarts as Mercadal (19 hores, Plaça Pare Camps).

A Ferreries no hi seran els diables, per no poder coincidir amb els Myotragus locals, i a Maó i Es Mercadal hi seran els tres grups.

A la ciutat de llevant, les actuacions es lligaran amb les del Grup de Cavallers de Maó i un passacarrers que a les 20 hores sortirà del centre i anirà cap al port.

La presidenta de la Colla dels Castellers de Sants, Esther Oriol, apuntava que aquesta visita permet «agermanar la representació de cultura popular catalana amb la de l'Illa», i el cap de colla dels castellers, Pau Camprovin, explicà que, tot i que suposarà el retorn de vacances, podran fer diferents castells de 7, gràcies als 200 castellers que vindran, junt amb una trentena de diables i una quinzena de bastoners.

La regidora de Ferreries, Joana Febrer, ha avançar que, més endavant, el grup Aires des Barranc d'Algendar viatjarà a Barcelona per l'intercanvi que fan amb els Bastoners de Sants.