La fira seguirà aquest diumenge, amb permís del temps, després d’una primera jornada amb un matí animat i un capvespre que va començar amb pluja. | Maite Carles

TW
0

La setzena edició de la Fira d'Artesania, Artística i Agroalimentària ha començat a Ferreries, i ho ha fet amb pluja el capvespre d'aquest dissabte i amb menys expositors (n'hi ha 45, 15 menys). Però no és, aquesta de la participació, una mala notícia, ans el contrari, ja que es deu a que ha estat una bona temporada de fires i, a diferència d'altres anys, els venedors han allargat la seva presència a diferents mercats de l'Illa i no ho han pogut compaginar amb l'esdeveniment ferrerienc.

Un exemple d'això és, per exemple, l'artesana Flora Ritman, d'Algend.Art, que arriba a la fira amb poques unitats de les seves carabasses de llum, o Sílvia Vivó i Sebastià Saurina, de Syf Artesans, que afirmen que «les vendes han crescut en comparació amb les de l'any passat, fins i tot el mes de setembre, en què s'han mantingut molt bé».

Quant al primer dia de fira, després d'un matí en què els venedors valoraven positivament les primeres hores, el capvespre es va veure afectat per la pluja. Així i tot, va ser una ruixada no gaire llarga, i a les 18 hores van poder preparar les activitats previstes, com l'actuació infantil d'EsportArt.

Durant el matí la fira va estar ben animada, especialment en les hores del migdia. Mar Sansinanea, que presentava les seves nines de tela per primera vegada a Ferreries, afirmava que «tot està molt ben organitzat, la fira és polida, està animada i hi ha gent».

Igual ho veia Dolores Méndez, qui també hi assisteix per primer cop, i qui, amb els seus pitets i altres elements per a nadons, valora la temporada «millor del que esperava».

Després de la inauguració, el grup folklòric Aires del Barranc d'Algendar oferí els seus balls, mentre que al carrer Beat Pare Huguet, s'hi van fer tallers com el de flors de paper i de feltre banyat, de Sílvia Vivó i Cristina Pons, en les que hi van participar els més petits.

Als expositors hi ha una gran varietat de productes, des de peces d'antiquari a productes agroalimentaris (fruites, verdures, formatges, embotits, pastes típiques o fruits secs), passant per elements de decoració, bijuteria, bosses, davantals, peces fetes de ganxet o ventalls pintats a mà, entre molts altres.