L’acte es va fer a la parròquia de Sant Bartomeu. | Gemma Andreu

TW
1

L'Agrupament Escolta Sant Bartomeu, de Ferreries, ha estat l'encarregat de custodiar enguany la Llum de la Pau, per tal de repartir-la per Menorca i fer arribar l'esperit de concòrdia i conciliació que representa.

L'acte va tenir lloc a la parròquia de Sant Bartomeu, i hi van assistir membres de tots els agrupaments escoltes de Menorca, així com tot aquell que va voler compartir aquests moments especials.

La celebració va tenir música i pregàries, i es van projectar vídeos fet pels escoltes, en què explicaven, per exemple, què és per a ells la Llum de la Pau i la seva simbologia.

Noticias relacionadas

La flama

Dues caps de l'agrupament amfitrió van viatjar fa uns dies a Logroño, on havien d'encendre el fanal que havien de dur fins a Menorca, i que havia arribat des de Betlem.

Aquesta és una iniciativa del moviment escolta austríac, que des de l'any 1999 viatgen a Betlem i traslladen la Llum de la Pau fins a Viena, on es fa un acte amb escoltes de tot el món. I des d'allà, la flama s'escampa a tots els racons del món.

A Menorca, tothom qui ho vulgui podrà encendre la seva espelma a partir d'aquesta flama. Es repartirà als agrupaments de Ferreries (dissabte de Nadal sortiran a cantar nadales a les 17 h); Es Migjorn Gran (avui, 16 h), AE Tramuntana de Maó (Missa del Gall a Sant Francesc d'Assís, 20.30 h); AE Federico Pareja (Santa Clara, avui, 16h) i Sant Antoni Maria Claret (a la Missa del Gall) de Ciutadella; i Alaior (dia 24 matí).