Els submarinistes van trobar l’àncora en una zona molt profunda propera a la costa sud de l’Illa. | S.U.M.

TW
2

Els temporals de tramuntana han enriquit les aigües del nord de llegendes i naufragis. La costa sud, però, amaga peces com una àncora gegantina, oculta en una esquerda al fons marí, com desvelen els submarinistes italians Guido Pfeiffer i Flory Calò, a la revista Sub Underwater Magazine.

El rela titulat «La cigliata dell'ancora perduta» dibuixa un mar entre envalentonat i enigmàtic.Neda per la costa sud en un recorregut pres quasi d'imprevist pels autors de l'article, en companyia d'un pescador experimentat anomenat Manolo, que els guia en un viatge aquàtic per a descobrir l'àncora que, quatre o cinc anys abans, havia hagut d'abandonar un vaixell de grans dimensions, que s'havia resguardat allà d'una forta tempesta d'hivern. L'enorme peça descansa, com expliquen els submarinistes, en un prat de posidònia, un entorn poblat per una gran varietat de peixos, esponges de diferents colors, petits cucs o fals corall.

Els dos aventurers no desvetllen la localització exacta de la seva troballa. Això sí, expliquen que hi van arribar després d'un llarg passeig per una zona planera que, en un punt determinat que no està marcat als mapes, el fons marí es precipita i passa dels 27 metres als 32 fins a arribar als 35 metres per sota del nivell del mar.