TW
2

La desfilada de carrosses d'ahir a Ciutadella va posar de manifest la bona acollida que ha tornat a tenir el Carnaval temàtic proposat per l'Ajuntament. Es constata, comprovant que moltes de les propostes que han participat al concurs de disfresses s'han centrat en l'època dels primers pobladors de l'Illa.

Que hagin estat propostes ambientades en l'època talaiòtica no ha evitat que hagin estat idees ingenioses. Ho demostra, per exemple, la comparsa que va guanyar el primer premi, la dels Jocs Talaiòtics, una paròdia dels Jocs des Pla a càrrec de l'aula de 5è del CEIP Joan Benejam, en què no hi han faltat les baralles troglodites per un tros de carota, o el joc de s'ensortilla amb toc de fabiol inclòs. Però no damunt de cavalls, sinó de myotragus, les cabres autòctones d'uns mil·lennis enrere. Tot, en clau d'humor però no absent, tampoc, d'una certa crítica. Per exemple, el talaiòtic amb pal de selfie que molestava als caixers i caixeres.

També en un context talaiòtic ha estat la proposta del Veri Veri Bum, que es van fer amb el primer premi a la millor carrossa pel seu procés de construcció d'un talaiot. Una tasca gens fàcil, com es va poder comprovar, amb enderrossalls constants que van provocar qualque cabreig i llançaments de 'pedres' al públic, que va poder apreciar el divertit de la proposta.

Noticias relacionadas

En la categoria de disfresses individuals i per parelles, el primer premi va ser per a Dino i Pablos Picapiedra, i el segon, per al Pokémon, mentre que els segons premis en les categories de carrosses i comparses van ser per Estan bojos aquests romans, i la Muntanya russa. Pel que fa a la comparsa.

En el primer cas, va ser molt divertida la idea escènica que van presentar, amb els fillets fent de romans, i els pares de gals, amb presència d'Astèrix i Obèlix, i portant aquest una taula a l'esquena. Uns gals que, amb la poció màgica, arrasen els romans, tots en formació.

Amb tot, la desfilada d'enguany ha comptat amb un gran ambient pels carrers de Ciutadella, amb coreografies i escenificacions treballades que han arrodonit aquest Carnaval temàtic, en el que tampoc han faltat missatges mediambientals com el de l'Agrupament Escolta Sant Antoni Maria Claret sobre la importància del reciclatge.