Les ballarines, amb pàgines de diaris a les mans, anaren llegint aquells titulars que indicarien que la societat ha començat a canviar | Gemma Andreu

TW
4

«A partir d'avui, homes i dones tindran un mateix salari». «Les dones ja no haurem de triar entre ser mares o bones professionals». «A partir d'ara no hi haurà més dones florero». O «s'ha celebrat per última vegada el concurs de bellesa Miss Univers. Els organitzadors han decidit donar per finalitzades aquesta mena de competicions». Aquestes són només algunes de les frases que es van formar part del manifest de l'acte del Dia de la Dona a Maó. Unes frases que simbolitzaven aquells titulars de premsa que apuntarien clarament cap a una societat més igualitària entre dones i homes.

La reivindicació la van protagonitzar un grup de ballarines de l'escola de dansa d'Ute Dahl, en un original manifest a manera de performance, en el qual cada participant anava llençant una frase reivindicativa, reclamant igualtat de salaris o denunciant alguna pel·lícula: «Ha costat, però per fi han detingut a Grey i a la seva ombra».

A ses Moreres, els actes van començar amb la confecció d'un mural, en el que es recordaven dones que han contribuït per reivindicar el paper del gènere femení, com Marie Curie, Sirimavo Bandaranike, Clara Campoamor o la menorquina Alícia Sintes.

També es van lliurar els premis del concurs de microrelats «100 paraules per la igualtat», que van guanyar Aroa Fernández i Sílvia Pons Seguí, pels textos «Pagues?» i «Per partida doble», respectivament.


Ciutadella

Al municipi de ponent també es va organitzar un matí ben animat a la Plaça de l'Empordà, amb la Festa Borina per la Igualtat.

L'acte va començar el migdia i va comptar amb la participació de diferents grups i col·lectius, que van protagonitzar balls i actuacions, com una de batucada.

A més, les escoletes del municipi hi van participar, penjant uns cartells amb fotos d'activitats fetes als centres sobre el Dia de la Dona.

La festa va acabar amb un ball que s'havia assajat prèviament, amb la cançó «You're smiling».


Sant Lluís

L'Ajuntament va voler commemorar aquest dia organitzant un acte amb cent per cent d'essència femenina. Per a l'ocasió va comptar amb les veus del Cor Cadenza, de Ciutadella, dirigit per Corretja Genestar, i amb l'actriu Laura Pons, qui va fer un homenatge a la dona.