Els visitants no s’han volgut perdre aquesta festa de la primavera a la qual es posava títol amb les lletres plenes de color de Dalt es Fossar | Gemma Andreu

TW
5

L'ambient més primaveral s'ha viscut tot el cap de setmana a Alaior amb una nova edició dels Dies de Flors, una iniciativa que ha omplert de colors els carrers del centre antic, i que s'ha completat amb un programa d'activitats i propostes complementàries.

Les flors i els ramells han decorat els carrers, les places i les portalades de les cases, amb una exposició que ha tingut tocs força originals, com els estruços florits del Carrer Menor o el colorit aconseguit amb les desenes de paraigües que penjaven del carrer des Ramal o les flors gegants que decoraven el carreró de Sant Nicolau.

A sa Plaça, un escut gegant de la ciutat donava la benvinguda als visitants que no s'han volgut perdre aquesta festa de la primavera a la qual es posava títol amb les lletres plenes de color de Dalt es Fossar: Dies de Flors. I a la plaça des Ramal un joc de scrabble gegant, amb un molí i els vents tramuntana, xaloc, mestral i ponent.

També al reformat Pati de sa Lluna hi havia una decoració especial, amb uns maniquís molt particulars amb flors als vestits; i a l'Ajuntament hi havia un photocall.

Aquesta decoració floral ha estat acompanyada per una ruta de tapes per diferents bars del poble, així com per un cercavila, dissabte, a càrrec de la Banda Jove d'Alaior, o l'actuació del grup d'acordions Tecles, Botons i Manxes.


Concurs

La iniciativa encaixa perfectament amb el Concurs Floral que fa seixanta-dos anys que organitza el col·legi de La Salle, i que com és habitual, s'ha celebrat a la seva sala polivalent.

Han participat al certamen 185 exemplars, repartits en les categories de composició floral (19), ram silvestre (23), rosa (36), cactus-planta crassa (61) i planta (46). Una xifra que suposa un increment en relació a l'any passat, tot i que això tampoc és significatiu, ja que, com explicaven ahir des de l'organització, la participació sempre és fluctuant.

Enguany, els guanyadors han obtingut pintures de l'artista Liliana Curzi, unes obres amb aires, també, amb motius molt florals.

El jurat, format per floristes, jardiners o enginyers agrònoms, ha concedit els primers premis a Elsa Pons, Francisca Guardia, Margarita Sintes, als Hermanos de La Salle i Pere Pons, mentre que els organitzadors han concedit els Premis Sorpresa, amb regals gentilesa de diferents patrocinadors, a Elsa Bassa, Antònia Torres, Magda Ameller i Maria Febrer. El premi especial «Hermano Bernat», que es concedeix per sorteig entre tots els participants, ha estat per a Magda Ameller.