Una de les proves és encistellar unes pilotes amb l’ajuda d’un braç pneumàtic | Sergi Garcia

TW
1

Més de dos mil alumnes de tercer i quart d'ESO i de Batxillerat de Menorca hauran passat, entre aquest dijous i divendres, pel Centre Bit d'Alaior, on s'hi ha organitzat la primera edició del «Fes-te PRO», un esdeveniment que té com a objectiu mostrar als alumnes l'oferta de cicles formatius que es poden cursar a Menorca.

Aquesta és una iniciativa de la Direcció General de Formació Professional de la Conselleria balear d'Educació i Universitat, en col·laboració amb els set instituts que imparteixen cicles de formació professional a l'Illa. I és que són aquests els quals, a través dels seus professors però sobretot dels alumnes que actualment estan fent aquests estudis, els que donen a conèixer la naturalesa de cada un dels cursos.


Interactiu

Però la fira és més que un simple expositor amb informació adreçada als joves, ja que, a més, es reclama la seva implicació. O el que és el mateix, se'ls convida a realitzar un mínim de quatre tallers o proves proposades pels centres, i que esdevé una manera d'experimentar en primera persona les possibilitats de futur de cada una de les tretze famílies professionals que hi són representades.

Així, els visitants tenen l'oportunitat de veure com funciona un braç articulat pneumàtic o comprovar l'aïllament energètic d'una llar, provar de dur una safata de cambrer amb gots o preparar un pinxo de fruita, muntar una roda o examinar el motor d'un cotxe, fer una reanimació cardiopulmonar, dirigir un robot o un dron, practicar l'hípica o la Btt, o comprovar els riscos laborals i conèixer les mesures preventives en sectors com la construcció, entre molts altres.

Avui de matí passaran per la fira un miler d'alumnes més, i el capvespre hi haurà portes obertes (16.30-19 h) i la taula rodona «Experiència IES Sa Colomina». Demà, l'espai estarà obert a visites (9.30-14 h) i hi haurà una altra taula rodona, «Experiència Balearskills» per completar aquests tres dies del «Fes-te PRO».