TW
3

Ciutadella té ganes de celebració de Sant Joan, i el carrer Lepant aquest vespre és una gran festa. A les 20 hores ja es vivia un animat ambient entorn del número 38 de la citada via, on tota la nit es vetlla es be, un animal que juntament amb el seu portador, s'homo des be, seran aquest diumenge els grans protagonistes de la jornada.

Desenes de joves esperaven amb paciència a la porta de la cotxeria, on agenollats intentaven trobar entre les escletxes dels taulons un buit pera a poder veure al protagonista. No ha estat fins que faltaven dos minuts perquè el rellotge marqués les nou de la nit quan des de l'interior de la posada ha començat a escoltar-se el so del tambor acompanyat del fabiol. Ha estat llavors quan la multitud, que ja omplia gairebé per complet el carrer Lepant, ha trencat en una gran ovació mentre s'obria la porta. I allí va aparèixer, resplandent, un espectacular exemplar, lluint el seu millor aspecte per a la festa que ja s'ensuma.

Noticias relacionadas

Molts fillets en els moments inicials de la vetlla pública per arribar fins a la primera fila.

La festa continuarà avui amb el Diumenge des Be, un jornada que si l'any passat va arribar amb la incertesa i l'amenaça de pluja, aquest any se celebrarà amb un temps excel·lent i unes temperatures que rondaran els 30 graus, encara que amb una sensació menys sofocant que en les últimes jornades gràcies al vent del nord. La intensa jornada començarà a les 9 del matí, amb el primer toc de fabiol a la casa del caixer senyor, des d'on partirà la comitiva per realitzar les primeres visites, com és tradició, a l'Ajuntament i a Cal Bisbe.