Els bujots tornaran a cremar al Parc des Freginal

TW
0

Maó celebrarà Sant Joan, de nou, amb una revetlla al Parc des Freginal. Serà, amb un seguit de propostes per a tota la família i amb l'esperit més tradicional de la mà del foc i els bujots.

La Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Maó ha preparat «un programa senzill» però necessari «perquè és una festa tradicional que convé conservar per no perdre la identitat», apuntava aquest dimecres el regidor Héctor Pons.

L'activitat començarà amb un taller de canyes verdes (18.30 hores) impartit pel Club de Jubilats del Carrer Vassallo, i agafaran el relleu els integrants del grup Mel i Sucre amb un espectacle d'animació infantil i musical (19.30 h). Més tard es lliuraran els premis del concurs de bujots, al qual, per ara s'han inscrit tretze participants, xifra que encara pot créixer, ja que el termini segueix obert.

Els Amics dels Diables de Maó posaran caliu a la nit més curta de l'any amb un espectacle de foc que donarà pas a l'encesa dels festers i l'actuació de Los niños de la Mari.

Per altra banda, des de l'Ajuntament recorden també que els bujots seran també protagonistes de les diferents festes que hi haurà a altres indrets, com a Llucmaçanes (des de les 19.30 hores), Sant Climent (20.30 h), sa Mesquida (21 h), es Grau (21.30 h) o també a la Residència de la Gent Gran del Consell (18.15 h). A l'ermita de Sant Joan hi haurà una bereneta dia 24, a les 18.30 hores.

Sant Pere

Passat Sant Joan vindrà Sant Pere, diada en la qual, com és habitual, l'activitat es concentrarà a s'Hort Nou, al port de Maó, l'1 de juliol. Hi haurà demostracions de vela llatina el matí i el capvespre, així com regates de velers teledirigits (17 hores), el tradicional joc des capellet i la travessada del port nedant (19.30 hores), un passacarrers (20 hores) i el concert de la Banda de Música de Maó (20.30 hores) i l'actuació de Joana Pons i ses Guitarres (22 hores). El dia abans, dia 30, al Claustre de Sant Francesc hi haurà un recital de l'Orquestra d'Acordions de l'Escola d'Estiu ACDA, el Grup Tecles, Botons i Manxes i Pitos i Flautes, i el Grup d'Acordions i Flautes.

Altres pobles

Sant Lluís
Dia 23, la festivitat de Sant Joan començarà amb un passacarrers (19 hores) des del Molí de Dalt amb en Joan Flametes i la Jazz Band de l'Orfeó Maonès, per recollir els bujots. Mentre, al poliesportiu hi haurà una competició popular de tir amb fona i a l'aparcament de s'Ullestrar hi haurà l'animació de Pinyeta Pinyol (20 h) i el lliurament de premis del concurs de bujots (21.30). Després, encesa dels festers i sopar a la fresca del CCE Sant Lluís amb la música del Trio Boulevard.

Es Castell
Els actes de Sant Joan es faran a l'Esplanada, dia 23. Primer hi haurà una festa infantil i juvenil (18 hores) i a partir de les 19.30 hores la Colla de Geganters des Castell recolliran els bujots inscrits. A les 21 hores s'encendrà el fogueró.

Es Mercadal
Els bujots de Sant Joan sortiran del costat de la biblioteca, dia 23 a les 21 hores. Des d'allà començarà una rua pel poble fins a la Plaça Pare Camps, i des d'allà fins al Recinte Firal on es farà el fester (22 hores).